DOLAR 32,5752
EURO 35,0057
ALTIN 2432,538
BIST 9778,55
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Türk mermercisi Körfez piyasasına Dubai BIG 5 Fuarı ile giriş yapıyor.

    10.06.2019
    A+
    A-

    Küresel ölçekte iş yapan uluslararası inşaat firmaları tarafından bölgenin en seçkin platformu olarak görülen Dubai BIG 5 Yapı ve Yapı Malzemeleri Fuarı bu yıl 40. kez organize edilecek.2018 yılında toplam 2,248 katılımcı firmanın yer aldığı fuarda 250firma ile fuarın en geniş ikinci ulusal katılımını gerçekleştiren Türk firmaları, 134 farklı ülkeden gelen 68,000’in üzerinde profesyonel ziyaretçi ile bir araya geldi.Bu yıl, başarılı alt sektör fuarlarının yeniden Dubai BIG 5 Fuarına entegre edilmesiyle hem katılımcı hem de ziyaretçi sayılarında geçen seneki sayının çok üzerine çıkılacağı tahmin ediliyor. Bu fuarlardan birisi de tüm mermer sektörünün dört gözle beklediği Middle East Stone Uluslararası Taş, Mermer ve Seramik Fuarı…

    Bu yıl 5. kez gerçekleşecek olan Middle East Stone Fuarı, diğer alt sektör fuarları gibi tekrar Dubai BIG 5 çatısı altında düzenlenecek. Mermer sektöründen ve yerel paydaşlardan gelen geri dönüşlerle alınan bu karar sayesinde, Türk mermer sektörü son yılların en yüksek katılımıyla Dubai BIG 5 Fuarında yer almaya hazırlanıyor.

    Dünya inşaat piyasasının merkezi Dubai ve içinde bulunduğu, petrol ihracatçısı zengin ülkelerden oluşan Körfez bölgesinde inşaat projelerinin sayısı her geçen gün artıyor. Bölgedeki petrol ihracatçısı ülkeler enerji gelirlerini farklı sektörlerde yatırım yaparak değerlendirmeye çalışmakta ve bu durum bölgede uluslararası firmalar için birçok iş fırsatı yaratmaktadır. Petrol ve doğal gaz gelirlerini en fazla yapı ve inşaat sektörüne yatırım yaparak değerlendiren bu ülkeler, bölgeyi uluslararası inşaat sektörü için çok cazip bir hale getirmekte, birçok firma başta Dubai olmak üzere bu bölgelerdeki büyük çaplı inşaat projelerinden pay almaya çalışmaktadır.

    Şu anda Dubai’nin merkezinde bulunduğu körfez bölgesinde yapımı planlanan inşaat projelerinin toplam değeri ise 2,5 trilyon (USD) dolardır. Hem bu büyük projelerden pay almak hem de vize süreçleri nedeniyle Avrupa’daki fuarları ziyaret etme şansı olmayan Afrika ve Asya’dan gelen ciddi alıcılarla bir araya gelmek için Dubai BIG 5 Fuarı her zaman en önemli buluşma noktası olmuştur.

    WORLD EXPO 2020 DUBAI ile 42,5 MİLYAR DOLARLIK PROJE STOKU

    Ayrıca, fuara ayrı bir boyut katan diğer bir konu ise, Birleşik Arap Emirlikleri’nde gerçekleşecek olan World Expo 2020 Dubai… 190 ülkenin katılacağı bu dev organizasyon, bugüne kadar Arap dünyasında gerçekleşecek en büyük organizasyon olarak lanse edilmekte ve bu büyük etkinliği destekleyecek birçok inşaat ve altyapı projesi geliştirilmektedir. İnşaat ve yapı malzemeleri sektörü için çok önemli ihracat fırsatı anlamına gelen bu organizasyon için yapımı planlanan projelerin toplam değeri ise 42,5 Milyar (USD) dolara varmıştır. 2019 yılında gerçekleşecek olan 40. The BIG 5 Show Dubai Fuarı, Expo 2020 öncesi son yapı fuarı olacak ve Expo 2020’de pay sahibi birçok uluslararası inşaat firmasının yetkilileri de bu fuarda olacak.

    5 MİLYAR DOLARLIK KÖRFEZ MERMER PİYASASI KÜRESEL TALEBİN %20’SİNİ OLUŞTURUYOR

    1. The BIG 5 Show Dubai ve çatısı altında düzenlenecek olan Middle East Stone Fuarlarının resmi Türkiye temsilcisi Expotim Uluslararası Fuar Organizasyonları AŞ adına açıklama yapan Genel Müdür Vekili Çağatay Erşahin fuarın Türk mermer sektörü için son derece önemli olduğunu dile getirdi. Bölge ve sektör ile ilgili bilgiler veren Erşahin; “Körfez bölgesindeki 23,361 aktif inşaat projesi, bölgedeki yüksek-kalite doğal taş talebini çok yukarılara çekmekte, doğal taşın yanı sıra bölgede mermer, granit, seramik ve diğer zemin kaplama ürünlerinin ithalatı da giderek artmaktadır. Bu rakamlarbaz alındığında; 5 Milyar $ olduğu tahmin edilen Körfez mermer piyasası, küresel talebin %20’sini oluşturmakta, bu da 178.6 milyon m2 ithalat değeri anlamına gelmektedir” dedi. Sözlerine Dubai ve Dubai BIG 5 Fuarının önemi ile devam eden Erşahin; “Petrol ve doğal gaz ihracatçısı zengin ülkelerin oluşturduğu Körfez bölgesi, inşaat sektörü için çok önemli iş fırsatları barındıran bir bölge. Hem bu büyük projelerin parçası olarak buradaki pazardan pay almanın, hem de körfezdeki diğer ülkelere açılmanın en etkili yolu, bölgenin en büyük fuarı The BIG 5 Show Dubai’ye katılmaktan geçiyor” diyerek sözlerini noktaladı.
    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.