DOLAR 32,5951
EURO 34,7946
ALTIN 2501,68
BIST 9524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Türk mobilyası Londra Tasarım Haftası’nda

    21.09.2019
    A+
    A-

    Alanında dünyanın en önemli buluşması olarak kabul gören Londra Tasarım Haftası başladı. 14 Eylül’de açılan ve 22 Eylül’e kadar sürecek olan tasarım haftasında, Türk mobilyaları video mapping uygulaması ve Anadolu’nun zengin tarihi simgeleri üzerinden yapılan geçişlerle tanıtıldı. İstanbul Mobilya Kağıt ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birliği Başkanı Ahmet Güleç, Türk mobilyasının gücünün her geçen gün arttığını 15 yılda dünya mobilya sıralamasında 23’ten 12’ye yükseldiklerini hedeflerinin ise ilk beşe girmek olduğunu kaydetti.

     

    Londra Tasarım Haftası büyük bir coşku ile 14 Eylül’de kapılarını açtı. 22 Eylül’e kadar sürecek olan festivalde Türkiye ise İstanbul Mobilya Kağıt ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birliği tarafından temsil edildi. Birliğin Türkiye Tanıtım Grubu, Türk mobilyalarının tasarım gücünü son teknolojiyi kullanarak tasarım haftasına taşıdı. Oluşturulan özel alanda video mapping uygulaması ile Türkiye’nin simgeleri üzerinden mobilyalara geçiş yapıldı.

     

    Son yıllarda teknolojiyi arkasına alarak tasarıma odaklanan Türk mobilya sektörü,  geliştirdiği yeni nesil ürünleriyle tüm dünyanın gözlerini üzerine çevirmeyi başardı. Her ülkenin dinamiklerine göre üretim parkuruna sahip olmasının yanı sıra çağdaş, avangart, retro vb. mobilyalarına Türk motiflerini de kodlayarak oryantalist bir bakış açısıyla ürünler geliştiren sektör,  dünya pazarından önemli bir yer ediniyor.

     

    Dünyanın 12’inci mobilya ihracatçısı olarak 179 ülkeye ihracat yapan Türk mobilya sektörü, özel standı ile festival boyunca yoğun ilgi görürken, İstanbul Mobilya Kağıt ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birliği Başkanı Ahmet Güleç, tasarım güçlerini gösterdikleri böylesi organizasyonların çok kıymetli olduğunu kaydetti. Türk mobilya ve tasarımının rekabet gücünün her geçen gün arttığına dikkat çeken Güleç, dünya mobilya sektörü sıralamasında ülke olarak ilk 5’e girme hedefiyle çalıştıklarını kaydetti. Güleç, 15 yıl gibi kısa bir sürede dünya mobilya sıralamasında 23’ten 12’ye yükseldik. Bu başarıyı neye borçluyuz. Bu başarının temelinde girişimcimizin tasarımcılarla gerçekleştirdiği işbirliği bulunuyor. Mobilyacılarımız, tasarımcılarımızın yenilikçilik içeren tasarımlarını ürettirdiler ve dünyaya sattılar. Bugün dünyanın her noktasında Türk mobilyası, tasarım gücü ve estetiği ile karşımıza çıkıyor. Şimdi hedefimiz çok daha büyük. Dünya mobilya sıralamasında en büyük 5 üreticiden biri olmak istiyoruz. Bunu başarabiliriz. Her türlü beğeni ve ihtiyaca cevap verecek üreticilerimiz ve tasarımcılarımız bulunuyor” diye konuştu.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.