DOLAR 32,5575
EURO 34,8481
ALTIN 2434,304
BIST 9722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Türk mühendisler geliştirdi, şimdi 19 ülkeye ihraç ediliyor

    Türk mühendisler geliştirdi, şimdi 19 ülkeye ihraç ediliyor
    29.05.2018
    A+
    A-

    Türkiye’de, Türk mühendisler tarafından geliştirilen omnichannel pazarlama teknolojilerini 19 ülkeye ihraç eden Related Digital, 2018 yılının ilk yarısında teknoloji ihracatını beş katına çıkardı.

    Kamu ve özel sektörün en önemli gündem maddesini oluşturan teknoloji ihracatında 2018 yılının ilk yarısının yıldızı Related Digital oldu. Omnichannel pazarlama otomasyonu platformu Related Digital, yılın ilk altı ayında yurt dışı satışlarını %500 artırarak rekor kırdı. Boğaziçi ve Yıldız Teknopark’larında tamamı Türk mühendisler tarafından geliştirilen omnichannel pazarlama platformu, Avrupa Birliği ülkeleri başta olmak üzere dünyanın çeşitli ülkelerinde faaliyet gösteren uluslararası ölçekli şirketlerin müşterilerini daha iyi anlamalarına, onlara özgün ve etkili bir dijital pazarlama deneyimi yaratmalarına imkân tanıyor.

    Related Digital, markaların müşterileriyle mağaza, web sitesi, çağrı merkezi gibi tüm etkileşimlerini kayıt alına alabilen, topladığı verileri yapay zeka teknolojileri ile işleyerek kompleks segmentler ve bu segmentlere uygun kişiselleştirilmiş kampanyalar oluşturabiliyor. Oluşturduğu kişiselleştirilmiş kampanyaları, e-posta, web, SMS, push notification gibi kendi mevcut kanallarından ya da Facebook, Google gibi reklam kanallarından tetkilemesini sağlayan teknolojileri geliştiriyor. Dünyaya açılma sürecinin en önemli unsurunu oluşturan global destek ekipleriyle de faaliyetlerini 19 ülkeye genişleten Related Digital, Türkiye’de Kişisel Verilerin Korunması Kanunu(KVKK), AB’de ise yürürlüğe alınan Genel Veri Koruma Tüzüğü (GDPR) sürecini doğru şekilde yönetmek isteyen yerli ve global kurumların küresel büyümelerine öncülük ediyor. 50 milyona aşkın yakın internet kullanıcısının kayıtlı e-posta, web, mobil ve mağaza davranışlarını analiz eden omnichannel pazarlama platformu, ürettiği çözümleriyle 2017 yılında markaların dijital pazarlama çalışmalarına 1,6 milyar TL ek ciro sağladı.

    Yerli Ar-Ge için yatırımda vites yükselttiklerini ifade eden Related Digital CEO’su Sedat Kılıç, “Global ölçekli omnichannel pazarlama hizmeti sunabilmek için teknoloji altyapımıza ve insan kaynağına büyük yatırımlar yaptık. Bunun geri dönüşünü de teknoloji ihracatındaki sıçramayla almış bulunuyoruz. Yılın ilk altı ayında yurt dışı merkezli şirketlerden elde ettiğimiz gelir %500 artış gösterdi. Mevcut tabloda, bu artışın hızlanarak devam edeceğini görüyoruz. Uluslararası şirketlerin dijital dünyada daha nitelikli bir müşteri deneyimi sunmalarını sağlarken, Türkiye çıkışlı firmaların da yurt dışı açılımlarını daha verimli yapabilmeleri için danışmanlık hizmeti sunmayı sürdürüyoruz.” diye konuştu.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.