DOLAR 32,3309
EURO 35,0754
ALTIN 2298,438
BIST 9056,44
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Türk Prysmian Kablo 6S uygulamasını genişletiyor

    Türk Prysmian Kablo 6S uygulamasını genişletiyor

    Türk kablo sektörünün öncü şirketi Türk Prysmian Kablo’nun kurum içinde başlattığı ve yalın üretimin temeli olarak görülen 6S uygulaması genişleyerek, bugün 16 ekiple devam ediyor. 2017 yılında başlayan ve tüm fabrikaya yayılan uygulama ile maliyetleri azaltmak, nitelikli çalışanlarını en iyi şekilde kullanarak, organizasyon yapısını sadeleştirmek ve hem kaliteyi hem de güvenliği artırmak hedefleniyor.

    Dünya çapında enerji ve telekomünikasyon kabloları sektörünün lideri Prysmian Group’un Türkiye operasyonu Türk Prysmian Kablo, 2017 yılında 8 ekiple başlattığı 6S uygulamasına, bugün 16 ekiple devam ediyor. 2019 yılında bu uygulamaya dahil edilen 8 yeni ekip, yaklaşık 6 ay süren eğitim döneminin ardından, yılın son 3 ayını, Türk Prysmian Kablo’nun üretimde görev alan mühendis çalışanlarının denetimleriyle geçirdi ve tüm süreci başarıyla tamamladı. Son olarak ekipler, Türk Prysmian Kablo CEO’su Cinzia Farisè ve Fabrika Direktörü Halil Kongur’un katıldığı toplantıda sundukları projeleri ile takdir topladı.

    “Yalın üretimin temeli 6S uygulaması”
    İlk olarak 1950’li yıllarda Toyota’nın yalın üretim vizyonuyla başlattığı 5S uygulaması; Seiri (Ayıklama), Seiton (Düzen), Seiso (Temizlik), Seiketsu (Standartlaştırma), Shitsuke (Disiplin) adımlarından oluşuyor. Bu uygulama, son yıllarda eklenen Safety (Güvenlik) adımıyla birlikte 6S’e evrilmiştir. Yalın üretim modelini yaratan, yalın üretim prensiplerini geliştiren bir mühendis olan Taiichi Ohno’nun yalın üretim felsefesi; üretimde oluşan kayıpları ortadan kaldırmaya, verimliliği artırmaya, iş kazalarını ve hataları azaltmaya, üretim alanı ve tesislerin etkin kullanımına ve kaliteyi artırmaya odaklanıyor. Yalın üretim anlayışına geçen kurumlarda oluşan daha temiz, düzenli ve güvenli iş ortamı ile çalışanların da motivasyonu ve verimliliği artıyor.

    “Uygulama tüm fabrikaya yayılacak”
    8 ekiple başlayan uygulamanın bugün 16 ekiple genişlemeye devam ettiğini söyleyen Türk Prysmian Kablo CEO’su Cinzia Farisè, “6S uygulamasını ilk olarak üretim alanında başlattık. Bu yıl itibariyle ofislerde de başlatacağız. En büyük hedefimiz bu uygulamamızın tüm şirketimizi kapsamasını ve aylık denetimlerle sürdürülebilir olmasını sağlamak. 6S uygulamalarının bize göre en önemli özelliği, çalışma arkadaşlarımızın bu aktiviteye birebir dahil olmaları sayesinde hem işlerini hem de çalışma bölgelerini sahiplenmeleri. Eğitimlerimiz ve denetimlerimiz devam ettikçe sahada gözle görülür, olumlu değişiklikleri hep birlikte deneyimliyoruz. Bu olumlu değişimler hem motivasyonumuzu artırıyor hem de daha verimli ve güvenli bir çalışma ortamının oluşmasını sağlıyor.” dedi.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.