DOLAR 32,3235
EURO 35,1285
ALTIN 2303,397
BIST 9079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Türk Prysmian Kablo CPR çalışmaları ile dikkat çekiyor

    Türk Prysmian Kablo CPR çalışmaları ile dikkat çekiyor

    Yapı Malzemeleri Yönetmeliği’ne (CPR) uygun kablo kullanımı, her yıl on binlerce insanın öldüğü veya yaralandığı yangınların önlenmesinde büyük rol oynuyor. Türk Prysmian Kablo, “Dikkat! Her Kablo Aynı Değildir…” girişimi ve CPR kapsamında gerçekleştirdiği çalışmalar ile kablo seçiminin yapılar için önemini vurgulamaya devam ediyor.

     

    Enerji ve telekomünikasyon kabloları sektörünün dünya çapında lideri Prysmian Group’un Türkiye operasyonu Türk Prysmian, sektördeki öncü rolünün bilincinde olarak, Türk kablo sektöründeki kalite algısını değiştirmek üzere, Türk kablo sektörünün tüm paydaşlarına hitap eden farklı projeler gerçekleştiriyor.

     

    Türk Prysmian ilk olarak, 2012 yılı sonunda sektöre sunduğu “Dikkat! Her Kablo Aynı Değildir…” girişimi ile performansı yüksek ve kaliteli ürünlerin önemine vurgu yapmış; ardından 1 Temmuz 2017 günü kablolar için kanunen zorunlu hale gelen Yapı Malzemeleri Yönetmeliği (CPR) hakkında gerçekleştirdiği çalışmalar ile yaptığı bu vurgunun önemini bir kez daha gözler önüne sermişti. Bu kapsamda, sektördeki ilk CPR uyumlu B2ca-s1d1a1 ve Cca-s1d2a1 sınıfı kabloların siparişini alan firma da olan Türk Prysmian, dünya kalitesinde ve müşteriye en uygun ürünleri sunma konusundaki çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

     

    CPR testleri yapabilen laboratuvarlar

    Yapı Malzemeleri Yönetmeliği’nin yürürlüğe girmesi ile birlikte sektördeki kalite algısının yükseldiğini söyleyen Türk Prysmian Kablo Pazarlama ve İş Geliştirme Direktörü Tamer Yavuztürk, “Kurulduğumuz ilk günden bu yana ‘kalite’ odaklı bakış açımızdan hiç vazgeçmedik. Türk kablo sektöründeki kalitesiz kablolara ve her kablonun aynı olmadığına dair dikkati çekmek üzere, önce ‘Dikkat! Her Kablo Aynı Değildir…’ girişimimizi sektöre sunduk. Ayrıca çok uzun yıllar boyu CPR konusundaki gelişmeleri yakından takip ettik; bu yönetmeliğin çıkması için geride bıraktığımız sürecin içerisinde her daim aktif olarak yer aldık. Sektörün CPR sertifikasını alan ilk firma olduk, fabrikamızda CPR kapsamındaki testleri yapabilen malzeme ve yanma laboratuvarlarını kurduk. Ar-Ge Merkezi laboratuvarlarımız, TS EN ISO/IEC 17025 “Deney ve Kalibrasyon Laboratuvarlarının Yeterliliği için Genel Şartlar Standardına ve Türk Akreditasyon Kurumu (TÜRKAK) tarafından akreditasyon kapsamına alınan Özel Sektör Yanma Testleri Laboratuvarı CPR alt yapısına sahip. 2019 yılı çalışmalarımız kapsamında da konu ile ilgili hazırladığımız kataloğumuz ile bu alanı sahiplenmeye ve sektördeki bilinçlendirme çalışmalarımıza devam ediyoruz” dedi.

     

    “CPR odaklı bakış açımız ile çalışmalara devam ediyoruz”

    Türk kablo sektörünün öncü firması olarak, ilklere imza atmayı sevdiklerini ve CPR konusunda da CPR sertifikasını ilk alan firma olarak bu geleneği bozmadıklarını dile getiren Türk Prysmian Kablo CEO’su Erkan Aydoğdu, “Yer aldığımız projelerle ve gerçekleştirdiğimiz çalışmalarla, “Türkiye’yi Yarınlara Bağlıyoruz” misyonumuzu destekliyoruz. Bu kapsamda üzerinde durduğumuz CPR da bizim için son derece önemli. CPR’ın sektörümüze köklü değişiklikleri getirdiği ortada. Biz de bu konuda sektörümüzü bilinçlendirmek amacıyla çalışmalarımıza aralıksız devam edeceğiz” dedi.

     

    Türk Prysmian Kablo, “Türkiye’yi Yarınlara Bağlıyoruz” misyonu çerçevesinde, katıldığı fuarlar, düzenlediği seminerler ve sektöre sunduğu yenilikler ile pazardaki liderliğini sürdürmeye devam ediyor.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.