DOLAR 32,5004
EURO 34,6901
ALTIN 2496,864
BIST 9693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    ‘Türk Ytong, BIM-Yapı Bilgi Modellemesi uygulamalarını başlattı

    ‘Türk Ytong, BIM-Yapı Bilgi Modellemesi uygulamalarını başlattı
    19.02.2018
    A+
    A-

    Yapı malzemesi sektörünün öncü kuruluşu Türk Ytong, inşaat sektöründe bir ilki daha gerçekleştirerek ürettiği malzemeler için, BIM – Yapı Bilgi Modellemesi (Building Information Modeling) hizmetlerini kullanıma sundu.

    Gelişmiş ülkelerde hızla yaygınlaşan, İngiltere başta olmak üzere pek çok ülkede kullanımı zorunlu olan BIM – Yapı Bilgi Modellemesi’nin (Building Information Modeling) Türkiye’de kullanımı her geçen gün artıyor. Son yılların yapı sektöründeki en dikkat çekici teknolojik gelişmesi olarak öne çıkan BIM için Ytong’da ilk adımı atarak, ürünlerinin BIM objelerini müşterilerinin kullanımına sunmaya başladı.

    BIM ile hızlı ve kaliteli yapılar

    İlk kez 2017 İstanbul Yapı Fuarı’nda Yapı Bilgi Modellemesi hizmetlerini tanıtan ve ürünlerini birer “akıllı obje” olarak tasarlayarak, mühendisler, işverenler, mimarlar ve müteahhitler arasında kullanılan üç boyutlu bilgi yönetim sistemi BIM’de paylaşmaya başlayan Türk Ytong, bu sayede Türkiye’de proje tasarım ve yönetim süreçlerine etkin bir katkı sunmayı hedefliyor.

    Sıfır hata, düşük maliyet

    İşverenin proje hedefleri, proje ihtiyaçları ve beklentileri doğrultusunda geliştirilen BIM uygulamalarıyla Türk Ytong, müşterilerine kaliteli ürünlerinin yanında, çok yönlü ve verimlilik odaklı çözümler de sunuyor.

    Ytong BIM objeleri, ürünlerin birebir dijital kopyaları olup, malzeme ile ilgili bütün teknik özellikleri ve en uygun uygulama çözümlerini içeriyor. Objelere işlenen bu bilgiler, doğru uygulamaların, projenin tasarım aşamasında tariflenmesine olanak sağlıyor. Böylelikle ürün ile ilgili olası planlama ve uygulama hataları en aza indiriliyor, maddi açıdan ve zamandan tasarruf sağlanıyor. Geleneksel yöntemle inşa edilen projelere göre daha kısa sürede bitirme, daha az hata miktarıyla çalışma, daha düşük yapım maliyeti ve daha yüksek kalite imkânı ile bütünleşik bir proje yönetimi sağlıyor.

    İlk aşamada BIM sistem çözümlerini Ytong Duvar Blokları uygulamaları ve Multipor Isı Yalıtım Sistemleri için sunan Türk Ytong, yakın bir tarihte donatılı yapı elemanlarının BIM objelerini müşterilerinin kullanımına sunacak. Ytong BIM objeleri bimobject.com internet sitesinden ücretsiz olarak indirilebiliyor.

    BIM (Yapı Bilgi Modellemesi) nedir?

    Mimari projelerin plan ve tasarım aşamasından, yapımına ve sonrasında işletilmesine kadar tüm adımlarda kullanılan BIM, tasarım ve uygulama ekiplerinin birbirleri ile iletişim halinde olmalarını ve farklı seviyeler arasında bilgi akışını sağlayan bir bilgi yönetim sistemidir. Bir binanın yaşam dönemi boyunca gerekli tasarım ve proje verisinin dijital formatta yönetilmesini sağlayan etkileşimli politikalar, süreçler ve teknolojiler bütünüdür. Nesne tabanlı bir programlama olan BIM’de kullanılan nesnelerin gerçek hayattaki işlevleri ve teknik özellikleri aynen yansıtılır. Görsel olarak temsil edilemeyen bilgileri de içeren BIM, proje iş programının, gereken iş gücünün, iş programını etkileyebilecek her etkenin görülmesine, projenin herhangi bir anında bütçesinin veya tahmini maliyetinin hesaplanmasına ve yatırımın gelecekteki işletme giderlerinin öngörülmesine olanak sağlar.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.