DOLAR 32,5686
EURO 34,8038
ALTIN 2497,599
BIST 9454,26
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Türkiye, 14. Çin Turizm ve Gezi Fuarı’nda

    Türkiye, 14. Çin Turizm ve Gezi Fuarı’nda
    18.04.2018
    A+
    A-

    Bu yıl 14’üncüsü düzenlenen Çin Turizm ve Gezi Fuarı (COTTM) Pekin’de kapılarını ziyaretçilerine açtı.

    Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş’un katıldığı ve 70 ülkeden 450 turizm acentasının yer aldığı fuar, pek çok ziyaretçiyi ağırlıyor.

    Fuar kapsamında Türkiye’nin turistik ve kültürel unsurları tüm renkleriyle Pekin’e taşınıyor.

    Bu yıl 14’üncüsü düzenlenen Çin Turizm ve Gezi Fuarı (COTTM) geçtiğimiz günlerde Pekin’de kapılarını ziyaretçilerine açtı. Dünyanın bir çok ülkesinden yüzlerce farklı turizm acentasının hazır bulunduğu fuar, pek çok ziyaretçiyi ağırlıyor. Fuarda Türkiye’nin turistik ve kültürel unsurları tüm renkleriyle Pekin’e taşınıyor.

    Türkiye tanıtım filmi büyük ilgi topladı

    Fuarda yer alan Türkiye tanıtım standında Türk kültürü pek çok yönüyle tanıtılırken, fuar kapsamında Türkiye Pekin Büyükelçiliği Kültür ve Turizm Ataşeliği’nin ebru ve hat sanatçıları, Çinli katılımcılara ebru ve hat sanatını en güzel örneklerini sunuyor.

    Fuarda Türk – Çin Kültür Derneği’nin Çin’de eğitim almakta olan üniversite temsilcileri, etkinliklerde yer alarak Türkiye’nin tanıtımına katkı sağlıyor. Standları ziyaret eden ziyaretçilere Türk çayı, Türk kahvesi ve lokum ikram ediliyor. Ayrıca ziyaretçilere Türkiye hakkında merak edilen bütün soruların cevaplarının yer aldığı Türkiye’yi tanıtan broşürler dağıtılıyor. Fuar kapsamında, Ligarba Turizm Seyahat Acentası ve Türk – Çin Kültür Derneğinin katkılarıyla Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından hazırlanan Türkiye tanıtım videosu gösterime sunulurken, özgün performansıyla Anadolu Ateşi en özel gösterisini ziyaretçiler için sergiledi.

    Fuar, Türkiye için daha özel bir öneme sahip

    2018 yılının Çin’de Türkiye Turizm Yılı olması, Çin Turizm ve Gezi Fuarı’nın Türkiye için önemini de artırmış oldu. Fuar kapsamında Türkiye’nin tanıtımına yönelik pek çok etkinlik yapılması, Türkiye’nin tanıtılmasına da katkı sağladı.

    Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş Pekin’de

    Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş beraberindeki heyetle birlikte Pekin’deki fuara katıldı. Türkiye Pekin Büyükelçisi Abdulkadir Emin Önen eşliğinde Türkiye standında ilgililerle konuşan Kurtulmuş, Türkiye tanıtımına yönelik etkinlikler hakkında yetkililerden bilgi aldı. “İki ülke arasındaki yakınlaşmanın turizm alanına da yansımasını ve daha fazla Çinli turistin ülkemizi ziyaret etmesini istiyoruz.” şeklinde konuşan bakan, diğer ülke standlarını da ziyaret ederek temaslarına devam etti.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.