DOLAR 32,5128
EURO 34,7761
ALTIN 2500,887
BIST 9693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Türkiye Avrasya’nın sinema üssü olacak

    Türkiye Avrasya’nın sinema üssü olacak
    16.11.2018
    A+
    A-

    20’yi aşkın ülkeden 250 katılımcıyı bir araya getirecek olan Gelişen Sinema Pazarları Konferansı ECM 2018, İstanbul’da toplanıyor. Sinema Salonu Yatırımcıları Derneği SİSAY’ın partnerliğinde gerçekleşecek olan konferansta; Türkiye’nin sinema üssü haline getirilmesi ve daha çok yatırımcıyı çekmesi hedefleniyor

    Sinema endüstrisi, dünya çapında 40 milyar dolarlık artan gişe gelirleriyle en dinamik pazarların başında geliyor. Pazarın en dikkat çeken bölgesi ise Türkiye’nin de içinde olduğu Balkanlar, Orta Asya, Orta Doğu ve Kuzey Afrika bölgesi. Sektördeki bu hareket ve fırsatlar İstanbul’da toplanacak Gelişen Sinema Pazarları Konferansı ECM 2018’de masaya yatırılacak. İngiliz şirketler DCS Events ve The Big Picture’in Türkiye’de Sinema Salonu Yatırımcıları Derneği SİSAY ve Türk İngiliz Ticaret Odası işbirliğinde, Kültür ve Turizm Bakanlığı destekleriyle düzenlediği konferansa 20’yi aşkın ülkeden 250 sektör temsilcisi katılacak.

    Türkiye, Balkanlar, Orta Asya, Kuzey Afrika ve Orta Doğu gibi bölgelerdeki gelişime açık sinema sektörünün pek çok yönüyle değerlendirileceği ve sektörel fırsatların konuşulacağı konferans 20-22 Kasım 2018 tarihlerinde Swissotel The Bosphorus’da gerçekleşecek. Dinamikleşen global sinema pazarı açısından önemli potansiyel taşıyan bölgenin sektörel durumu ve gelişim fırsatları ele alınacak. Sinema endüstrisinin önde gelen aktörlerinden 50 konuşmacı tecrübelerini aktaracak. Global pazarın focus yaptığı bölgeler, özellikle teknolojik gelişmeler, yenilikçi dağıtım uygulamaları, uluslararası ticari ortaklıklar, medya pazarlama, büfe, sektör içi yatırım fırsat ve olanakları gibi başlıklar altında değerlendirilecek.

    DCS Events Direktörü Rob Arthur, “İstanbul, bir hub. Kültürel ve tarihi değeri, konumuyla çok çekici bir merkez. Sinema pazarı açısından bölge gelişime çok açık. Global pazarın aktörleriyle bölgedeki endüstri uzmanlarını, tedarikçileri ve içerik sağlayıcıları buluşturuyoruz’’ dedi. SİSAY Derneği Başkanı Cenk Sezgin ise Türkiye’nin sinema üssü olacağını kaydetti: ‘’Global pazarın gözü bizim de içinde olduğumuz Balkanlar, Orta Asya, Kuzey Afrika, Orta Doğu bölgesinde. 650 milyon nüfusun yaşadığı bölgede toplam satılan bilet sayısı 170 milyon. Gelişime çok açık bir pazar. Türkiye son birkaç yılda film endüstrisinde çok büyük adımlar atarak, dünyada kendine önemli bir yer edinmeyi başardı. Konferansın İstanbul’da yapılması bunun göstergesi. Pazarın güçlü oyuncularıyla bölgedeki aktörleri buluşturan bu konferansların devamı gelecek. Türkiye bu gelişen pazar fırsatları açısından daha çok yatırımcıyı çekecek ve Avrasya’nın sinema üssü olacak.’’ SİSAY Derneği Başkanı Cenk Sezgin konferans katılımcılarına Türkiye’de Kültür ve Turizm Bakanlığı ile birlikte yürüttükleri ‘’1 milyon çocuk sinemayla buluşuyor’’ projesini ve tecrübelerini de anlatacak.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.