DOLAR 32,344
EURO 35,1366
ALTIN 2239,369
BIST 8907,28
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Türkiye Büyük Millet Meclisi, GYODER ve Konsorsiyum Üyelerini plaketle onurlandırdı

    Türkiye Büyük Millet Meclisi, GYODER ve Konsorsiyum Üyelerini plaketle onurlandırdı
    08.12.2018
    A+
    A-

    GYODER Milletin Meclisini Millet Yapar Konsorsiyumu, 15 Temmuz darbe girişiminde hasar gören Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin onarımının tamamlanması dolayısıyla takdir plaketiyle onurlandırıldı. Konsorsiyum üyeleri, plaketlerini Meclis Eski Başkanı İsmail Kahraman’ın elinden aldı.

    TBMM Eski Başkanı İsmail Kahraman, “GYODER’e ve tüm Konsorsiyum Üyelerine, gösterdikleri hassasiyet ve hayırseverliklerinden dolayı Yüce Meclisimiz adına teşekkürlerimi sunuyorum” dedi. GYODER Başkanı Doç. Dr. Feyzullah Yetgin, “Meclisimizi inşa etmek bu milletin görevidir diye yola çıkan Konsorsiyum, çalışmalarını büyük bir özenle yürüttü. Bugün, bu çalışmanın başarıyla tamamlanmasının gururunu yaşıyoruz” diye konuştu.

    Türkiye’nin Gayrimenkul Platformu GYODER (Gayrimenkul ve Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Derneği), 15 Temmuz darbe girişimi sırasında bombalanan Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM)’nin onarımı için üstlendiği görevi tamamladı. Meclisin hasar gören bölümleri, 30 GYODER üyesi firmayla oluşturulan Milletin Meclisini Millet Yapar Konsorsiyumunun sürdürdüğü özenli çalışmayla onarıldı ve yenilendi. Meclis’in bir bölümünde oluşturulan müzede ise yaşanan tarihi süreç ölümsüzleştirildi.

    GYODER Yüksek İstişare Kurulu’nun hayata geçirdiği ‘Milletin Meclisini Millet Yapar Korsorsiyumu’nun çalışmalarını tamamlamasından dolayı, 6 Aralık Perşembe günü Fairmont Quasar İstanbul’da düzenlenen toplantıda, TBMM Eski Başkanı İsmail Kahraman tarafından konsorsiyum üyelerine takdir plaketi verildi.


    GYODER’e, Yüce Meclisimiz adına teşekkürlerimi sunuyorum

    15 Temmuz gecesi Cumhurbaşkanı ve Başbakan ile temas edemediğini ifade eden TBMM Eski Başkanı İsmail Kahraman, “O gece doğruca Meclisime gittim. Menfur darbe teşebbüsünde bombalı saldırılara maruz kalarak ağır hasar alan Meclisimizde, bu onarım elzemdi. Kapılar pencereler delik deşikti. Bu görevi üstlenerek GYODER Milletin Meclisini Millet Yapar Konsorsiyumu’na, gösterdikleri hassasiyet ve hayırseverliklerinden dolayı Yüce Meclisimiz adına teşekkürlerimi sunuyorum. Ayrıca 15 Temmuz’un ardından sadece ülkemiz vatandaşlarından değil, yurtdışından gelen jestlerle, ortaya konulan ruh bizim için çok önemliydi. Bir gün Çek Cumhuriyeti Büyükelçisi geldi, ‘Meclis inşa edilirken bu avizeyi biz yapmıştık. Tahribat olması nedeniyle avizenin yenilenmesini, hükümetimizin talimatıyla biz üstleneceğiz’ diyerek izin istedi. Dünya üzerinde işte böyle bir bütünlük meydana geldi” dedi.


    ‘Meclisimizi inşa etmek bu milletin görevidir’ diye yola çıkıldı

    ‘Milletin Meclisini Millet Yapar Konsorsiyumu’nun mimarının, GYODER Yüksek İstişare Kurulu olduğunu vurgulayan GYODER Başkanı Doç. Dr. Feyzullah Yetgin, “Meclisimizi inşa etmek bu milletin görevidir” diye yola çıkan Konsorsiyum, çalışmalarını büyük bir özenle yürüttü. Meclisimizin onarımı 39 milyon liralık bir bütçeyle tamamlandı. Bugün, bu çalışmanın başarıyla tamamlanmasının gururunu yaşıyoruz. Başta 15 Temmuz Demokrasi Şehitlerimiz ve Gazilerimiz olmak üzere; cesareti, inancı, birlik ve beraberliği ile tüm dünyaya örnek olan Yüce Milletimize şükranlarımızı sunuyorum. Bu birlik ruhuyla, ülkemizi çok daha güçlü ve kararlı adımlarla, geleceğe taşıyacağımıza inancımız tamdır” diye konuştu.


    Emaneti korumanın ve işimizi başarıyla bitirmenin onurunu yaşıyoruz

    Konsorsiyumun nasıl hayata geçtiğini anlatan GYODER Milletin Meclisini Millet Yapar Konsorsiyumu Eş Başkanı ve Sinpaş GYO Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Avni Çelik, şöyle konuştu: “Bundan yaklaşık iki sene önce, ulusumuzu, devletimizi parçalama niyeti ile yola çıkan menfur 15 Temmuz darbe girişimiyle karşılaştık. Menfur girişimde bombalanan Meclisimizin tahribatına duyarsız kalamazdık. ‘Milletin Meclisini Millet Yapar’ sloganı ile yola çıktık ve sektör olarak Yüce Meclisimizin onarımını milli bir görev olarak üstlendik. Yüce Meclisimiz, Milletin Meclisini Millet Yapar Konsorsiyumu tarafından, devletimize ve milletimizin temsilcilerine yakışır nitelikte yeniden inşa edildi. Büyük bir fedakarlıkla, milli bir vazife olarak yerine getirilen bu proje, milletimizin, saldırılar karşısında hemen birlik olarak ne denli güçlü bir tepki verebileceğinin örneği oldu. Mevzuat gereği, görevini tamamlayan Konsorsiyumun varlığını sonlandırmak için bir araya geldik. Bize emanet edilen değerleri korumanın ve işimizi başarıyla bitirmenin kıvancını hep birlikte yaşıyoruz.”


    ‘Milletin Meclisini Millet Yapmalı’ dedik ve harekete geçtik

    GYODER Milletin Meclisini Millet Yapar Konsorsiyumu Eş Başkanı ve Torunlar GYO Yönetim Kurulu Başkanı Aziz Torun ise şunları söyledi: “15 Temmuz sonrasında hissettiğimiz heyecanla ‘Milletin Meclisini Millet Yapmalı’ diye yola çıktık. Meclis Başkanımız İsmail Kahraman’a, ‘Meclisimizi onarmaya talibiz. Neye mal olursa olsun, biz bunu yapmayı taahhüt ediyoruz’ dedik. Kendisi sağ olsun bize onay verdi. GYODER üyesi 30 firmanın katılımıyla biz bu protokolü imzaladık. Hemen işe koyulan Konsorsiyumun çabalarıyla 2,5 ay gibi kısa bir sürede Meclisin açılması sağlandı. Ondan sonraki süreçte Meclisin tarihi dokusuna uygun çalışmalar biraz daha uzadı. Avni Çelik’in mimarlık titizliği sonucu, bugün gururla Meclisimizi biz onardık diyoruz. Bize bu onurlu görevi veren Meclis Başkanımıza, bu çalışmaların yürütülmesinde büyük emeği olan Konsorsiyum Eş Başkanı Avni Çelik’e, bize bu konuda açık çek veren ve ‘Bizim payımıza düşen neyse, biz varız’ diyen Konsorsiyum üyelerine teşekkür ediyorum.”

    Konsorsiyumun Meclis’teki onarım çalışmalarını yürüten Sinpaş GYO Genel Müdür Yardımcısı Bahadır Gülalioğlu, bu süreçte neler yaşandığını fotoğraflarla anlattı. Bombalardan birinin düştüğü Meclis’in en çok konuşulan bölümünün korunması amacıyla burayı müze haline getirdiklerini ifade eden Bahadır Gülalioğlu, Meclis’te gerçekleştirdikleri onarımı aslına uygun yapmanın çok güç olduğunu ancak ne gerekiyorsa en iyisini yaptıklarını vurguladı.


    Dünyanın batısından Asya Pasifik kuşağına

    Medipol Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Kerem Alkin, ‘Dünya ekonomisinde gelinen pozisyonların günümüz ekonomisine etkileri ve 2019 projeksiyonu’ başlıklı bir konuşma yaptı. Türkiye’nin 150 yıldan beri devam eden bir tasarruf açığı ve cari açığının söz konusu olduğunu belirten Prof. Dr. Kerem Alkin, “Bunlar birbiriyle bağlantılı iki önemli makro denge. Küresel sistemdeki çeşitli gelişmelere bağlı olarak Türkiye’nin bir denge döneminden geçmesi gereken bir sürecin içerisine girdik. Elbette bu hain darbe girişimi dünyadaki küresel step merkezi değişikliğinin sebep olduğu doğum sancısıyla son derece bağlantılı. Genel anlamda küresel ekonomi politikasının, dünyanın batısından, yani Atlantik kuşağından Asya Pasifik kuşağına doğru hızla dönüşüm gerçekleştirdiği bir sürecin içinden geçiyoruz” dedi.

    İstanbul Valiliği Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Hacı Mehmet Güner, kamuoyunda ‘İmar Barışı’ olarak bilinen 3194 sayılı İmar Kanunu’nun Geçici 16. Maddesi ile ilgili merak edilen detayları paylaştı.


    TBMM’nin plaketle onurlandırdığı ‘Milletin Meclisini Millet Yapar Konsorsiyumu’ üyeleri şöyle sıralanıyor:

    Platin Konsorsiyum Üyeleri: Akiş GYO, Artaş İnşaat, Astay Gayrimenkul, Çalık Gayrimenkul, DAP Yapı, Doğuş GYO, Halk GYO, Kuzu Grup, NEF, Sinpaş GYO, Sur Yapı, Tahincioğlu Gayrimenkul, Tekfen Holding, Torunlar GYO, Vakıf GYO,

    Altın Konsorsiyum Üyeleri: Ege Yapı

    Gümüş Konsorsiyum Üyeleri: Akzirve, Eroğlu Gayrimenkul, İntaya-EYG-İntes, Ortadoğu Grup, Özak GYO, Piyalepaşa İstanbul, DKY İnşaat

    Bronz Konsorsiyum Üyeleri: 24 Gayrimenkul, Akfen GYO

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.