DOLAR 32,5004
EURO 34,6901
ALTIN 2496,864
BIST 9693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Türkiye Çimento Müstahsilleri Birliği (TÇMB) Karayolu 4. Ulusal Kongresi ve Sergisi’nde yer aldı

    Türkiye Çimento Müstahsilleri Birliği (TÇMB) Karayolu 4. Ulusal Kongresi ve Sergisi’nde yer aldı
    03.12.2018
    A+
    A-

    T.C. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, Karayolları Genel Müdürlüğü ve Yollar Türk Milli Komitesi tarafından düzenlenen Karayolu 4. Ulusal Kongresi ve Sergisi, 28-29 Kasım arasında KGM Halil Rıfat Paşa Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi.  Türkiye’nin farklı bölgelerinden yaklaşık 700 kişinin katıldığı kongrede Beton Yol standı alanı ile yer alan TÇMB, katılımcılara tamamen yerli üretim olan beton yolların avantajları hakkında bilgilendirme yaptı.

    TÇMB, Beton Yol standı ile katılımcıların yoğun ilgisini çekerken, “Karayolu Yaşam Döngüsü Analizleri” başlıklı panelde yer alan TED Üniversitesi Doktor Öğretim Üyesi Can Baran Aktaş’ın sunumunda yolların yaşam döngüsü maliyet analizi yapılmasının önemi yurtdışından örneklerle vurgulandı.  ABD’de bulunan MIT Üniversitesinde yapılan çalışmalarda, yolların yapımında sektörler arası rekabetin sektör içi rekabetten daha önemli olduğunun bulunduğu bilgisi verildi.  Ayrıca, beton yolların sağlam ve uzun ömürlü olması sayesinde alternatiflerine göre ön plana çıktıkları ve mevcut yolların ilk yapım maliyetinden %80 fazla olması halinde bile Beton Yolların yaşam döngüsünde daha düşük maliyetli olduğunun üzerinde olduğu belirtildi.

    TÇMB Hakkında

    Türkiye Çimento Müstahsilleri Birliği (TÇMB),1957 yılında Dernek statüsünde kurulmuş sivil toplum kuruluşudur. Türkiye’deki 49’u entegre, 17’si öğütme tesisi olmak üzere, toplam 66 kuruluşu temsil etmektedir. TÇMB, ülkenin kalkınma ve yapılandırılmasında en önemli malzemeyi üreten çimento sektörünün Sivil Toplum Kuruluşu biçiminde örgütlenmiş tek temsilcisidir. Türk çimento sektörünün uluslararası temsilcisi olarak Avrupa Çimento Birliği’ne 1972 yılından beri üye olan TÇMB aynı zamanda araştırma geliştirme hizmetlerinden başlayarak, eğitim, uluslararası işbirliği, sertifikasyon, sektörel veri derleme, üniversite, sivil toplum örgütleri ve diğer ilgili kuruluşlarla işbirliği gibi birçok sorumluluğu da başarıyla üstlenmiştir.

    Avrupa Çimento Birliği’nin (CEMBUREAU) üyesi olan TÇMB, Türk çimento sektörünün uluslararası ilişkilerini de yürütmektedir.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.