DOLAR 32,5961
EURO 34,7313
ALTIN 2498,462
BIST 9524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Türkiye enerji ve doğal kaynaklar zirvesi başladı

    Türkiye enerji ve doğal kaynaklar zirvesi başladı

    Türkiye’nin enerji alanındaki önemini ve yükselen yatırım olanaklarını gündeme taşıyan 2. Türkiye Enerji ve Doğal Kaynaklar Zirvesi, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı himayesinde 25 Şubat Pazartesi günü Raffles Otel’de gerçekleşti. 28 yıldır faizsiz, bütçeye göre ve istediği evi alma imkânı sağlayan Emin Grup şirketlerinden Eminevim, zirveyi destekleyen şirketler arasında yer aldı. Enerji sektöründe de Emin Enerji markası ile ilk defa Elbirliği Sistemi’ni uygulayan Emin Grup Yönetim Kurulu Başkanı Emin Üstün, “Elde ettiğimiz başarılar bize enerji sektöründe de birlikte kalkınabileceğimizi gösterdi. Yatırımlarımız ile yıllık 48 milyon KWh elektrik enerjisi elde ettik. 2018 yılında mevcut 5 santralimize 4,1 MW’lik Akpınar Güneş Enerji Santralimizi de ekledik” dedi.

    Türkiye’nin enerji alanındaki çalışmalarına yön vermeyi amaçlayan ve sektörün devlerini buluşturan 2. Türkiye Enerji ve Doğal Kaynaklar Zirvesi, 25 Şubat Pazartesi günü Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez’in katılımıyla gerçekleşti.

    Enerji Sektöründe Elbirliği Sistemi’ni Uyguladık

    Enerji alanında önemli faaliyetlerde bulunduklarını belirten Emin Grup Yönetim Kurulu Başkanı Emin Üstün, “Emin Enerji olarak özellikle güneş enerjisi alanında ülkemize önemli yatırımlarda bulunuyoruz. Enerjide dışa bağımlılığı en aza indirmek adına hedefimiz; enerji kaynaklarını yatırıma dönüştürmek, her proje için özel çözümler üretmek ve ülkemize çevre dostu ve sorunsuz enerji sağlamak” dedi. Üstün sözlerine şöyle devam etti: “Türkiye’de ilk defa enerji sektöründe Elbirliği Sistemi’ni uyguladık. Nisan 2018 itibariyle 40 milyon doların üzerinde harcama ile Ankara bölgesinde 2,6 MW, Afyon bölgesinde 11,8 MW ve Bilecik bölgesinde 17,8 MW olmak üzere toplam 32,2 MW güneş enerjisi santrali yatırımı yaptık. Bu yatırımlardan yıllık 48 milyon KWh elektrik enerjisi elde ettik. 2018 yılında mevcut 5 santralimize 4,1 MW’lik Akpınar Güneş Enerji Santralimizi de ekledik”.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.