DOLAR 32,5004
EURO 34,6901
ALTIN 2496,864
BIST 9693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Türkiye Hastanesinde anne adayları 3 boyutlu teknoloji ile bebeklerini doğmadan hissedebilecek

    Türkiye Hastanesinde anne adayları 3 boyutlu teknoloji ile bebeklerini doğmadan hissedebilecek
    10.06.2017
    A+
    A-

    Türkiye Hastanesi BİOMEDİKAL UZMANI Halil İbrahim Karatürk 3 Boyutlu yazıcı hakkında şu ifadelerde bulundu. Günümüzde üç boyutlu yazıcı teknolojisi mücevher, aksesuar, ayakkabı tasarımında, endüstriyel ve mimari tasarımlarda, inşaat mühendisliğinde, yapı işlerinde, otomotiv sanayisinde, hava-uzay, dişçilik ve tıp sektöründe, eğitimde, coğrafi bilgi sistemlerinde ve farklı alanlardaki bilimsel çalışmalarda birçok ülkede yaygın olarak kullanılmaktadır. Türkiye Hastanemizin inovasyon alanındaki yeniliklerine bir yenisi daha ekledi. Hastanemizin biyomedikal servisinin çalışmaları sonucu Türkiyede ilk defa gerçekleşen 3 boyutlu modelleme ile anne karnındaki bebeğinizin 3 boyutlu maketine dokunma imkanı verdi.

    Bizim 3 boyutlu yazıcıyı hastanemize almamızın ilk sebebi tıbbi cihazların kırılan parçalarını dışa bağımlı olmadan tekrar üretimini sağlamaktı biraz öncede bahsettiğim gibi bu teknoloji bizimde hayal gücümüzü geliştirerek bilgisayarlı tomografi datalarını ve 4 boyutlu ultrasond cihazların datalarını 3 boyutlu yazabilir miyiz düşüncesini getirdi aklımıza böylelikle bununla ilgili bir yazılım geliştirmeye çalıştık ve sonunda da başarılı olduk. .Şuan anne adaylarına bebekleri doğmadan önceki maketlerine dokunmasına hissetmesine olanak sağlıyoruz. Karatürk ayrıca Anne adayları hastanemize gelip 2. Düzey ultrasound yaptırdıkları zaman dilerlerse 3 boyutlu maketini de verebiliyoruz. Sadece bir kriterimiz var gebelik zamanı 20 ila 30 haftayı mümkün ise geçmemesi gerekiyor sebebi ise 20 haftadan küçük olan anne karnındaki bebeklerin yüz hatları daha belirgin olmadığından dolayı aldığımız görüntüler çok sağlıklı görüntüler olmuyor keza 30 hafta üstü bebeklerde ise anne karnındaki sıvı azaldığından ve bebeğin kafası büyüdüğü için görüntü almakta zorlanıyoruz.
    Burada önemli olan anneler bebeklerinin gelişimini çok rahatlıkla görüp ömür boyu saklayabilecekleri bir maket ile hastanemizden ayrılabiliyor dedi. Bu işlemin anneye hiçbir zararı olmadığı gibi hem anne adayını motive ve mutlu ediyor hemde bebeklerinin gelişimini ellerine aldıkları maketler sayesinde gözlemleyebiliyorlar ayrıca ömür boyu saklıyabilecekleri bir hatıra olarak evlerinin bir köşesine koyabiliyorlar.Bizim bu işlemdeki amacımız Anne adaylarının sıkıntılı hamile dönemlerinde kendilerini iyi hissetmeleri ve anneliğe alıştırma yapmlarını sağlamak,bebeklerinin anneyemi veya babayamı daha çok benzediğini daha doğmadan öğrenebilecekler.Maketimizi basarken doğayı ve insan sağlığına önem göstererek petrol bazlı olmayan içeriği mısır,buğday,şeker kamışı olan doğada çözülebilen biyoplasti (PLA) kullanarak yapmaktayız. Anne adaylarımızın bu işlemi yaptırabilmeleri için renkli ultrason çektirmeleri yeterli olacaktır. Maket basım işlemi geçekleşme süresi 1-2 gündür ve işlem bittikten sonra hastanemiz sizi arayarak teslim alabileceğinizi bilgilendirecektir.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.