DOLAR 32,3403
EURO 35,1052
ALTIN 2239,411
BIST 8885,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Türkiye Hazır Beton Birliğinden hazır beton sektörüne özel iş sağlığı ve güvenliği eğitimi

    Türkiye Hazır Beton Birliğinden hazır beton sektörüne özel iş sağlığı ve güvenliği eğitimi
    09.10.2017
    A+
    A-

    Türkiye Hazır Beton Birliği, üye firmaların 18 binden fazla personelini iş sağlığı ve güvenliği konusunda eğitmeyi hedefliyor.

    Türkiye’de standartlara uygun beton üretilmesi ve inşaatlarda doğru beton uygulamalarının sağlanması için 29 yıldır çalışan Türkiye Hazır Beton Birliği (THBB), iş sağlığı ve güvenliği konusunda önemli bir gelişmeye daha öncülük ediyor. Bugüne kadar kalite, çevre, iş sağlığı ve güvenliği, eğitim ve sürdürülebilirlik konularında hazır beton ve ilgili sektörlere öncülük eden Türkiye Hazır Beton Birliği (THBB), hazır beton sektörüne özel iş sağlığı ve güvenliği eğitim materyali hazırladı.

    Türkiye’de standartlara uygun beton üretilmesi ve inşaatlarda doğru beton uygulamalarının sağlanması için çalışan Türkiye Hazır Beton Birliği (THBB), beton ve ilgili sektörlerin gelişimine yönelik faaliyetlerine devam ediyor. Kalite, çevre, iş sağlığı ve güvenliği, eğitim ve sürdürülebilirlik uygulamalarıyla hazır beton sektörünün gelişimine büyük katkı sağlayan THBB, kuruluşundan bu yana örnek çalışmalara imza atıyor. THBB son olarak, üye firmaların tesislerindeki tüm çalışanların özel bir iş sağlığı ve güvenliği eğitiminden geçirilmesi hedefiyle yola çıktı. Bu kapsamda 6331 Sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu ile uyumlu hazır beton sektörüne yönelik temel iş sağlığı ve güvenliği eğitim içeriği hazırlandı. Hazırlanan eğitim dokümanları ve ekleri 30 adet video ile zenginleştirilerek daha verimli hale getirildi. Hazır beton sektörüne özel bu içeriğin hazırlanmasının ardından THBB, “6331 Sayılı İSG Kanunu Kapsamında Temel İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitimi” kapsamında “Hazır Beton Sektörüne Yönelik İSG Eğiticisinin Eğitimi Semineri” düzenleyecek. THBB tarafından hazırlanan özel eğitim içeriği kullanılarak ekim ayından itibaren 3 ayrı gruba birer günlük eğiticinin eğitimi semineri verilecek. Düzenlenecek özel eğitimlerle üye firmaların hazır beton tesislerinde iş sağlığı ve güvenliğinden sorumlu personellerin eğitilmesi ve bu eğitmenlerin çalıştıkları tesislerdeki personeli bu özel içeriği kullanarak eğitmesi hedefleniyor. Yapılan çalışma sonunda Türkiye Hazır Beton Birliği üyesi 87 firmanın 18 binden fazla çalışan iş sağlığı ve güvenliği konusunda eğitilmiş olacak.

    THBB’nin iş sağlığı ve güvenliği konusundaki çalışmalarıyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Avrupa Hazır Beton Birliği (ERMCO) ve THBB Yönetim Kurulu Başkanı Yavuz Işık, “THBB olarak kalite, çevre, eğitim ve sürdürülebilirlik konularında çalışmalarımızı sürdürürken, sektörümüzde iş sağlığı ve güvenliği konularına dikkat çekmek için de çalışmalar gerçekleştiriyoruz. 2010 yılından bu yana hazır beton sektöründe iş kazalarını önlemek ve farkındalığı artırmak amacıyla üyelerimizin katıldığı Mavi Baret İş Güvenliği Yarışmalarını düzenliyoruz. Son olarak, üye firmaların tesislerindeki tüm çalışanların özel bir iş sağlığı ve güvenliği eğitiminden geçirilmesi hedefiyle yola çıktık. Bu kapsamda 6331 Sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu ile uyumlu hazır beton sektörüne yönelik özel bir temel iş sağlığı ve güvenliği eğitim içeriği hazırladık. Hazır beton sektörüne yönelik olarak eğitim dokümanı hazırlanması ve sonrasında eğitim verilmesi vesilesiyle sektörümüzde iş sağlığı ve işçi güvenliği uygulamaları konusundaki hassasiyeti artırmayı ve insana verilen değerin altını çizmeyi hedefliyoruz. Bu çalışmamız hazır beton ve ilgili sektörlerde iş sağlığı ve güvenliği uygulamalarının artmasına katkı sağlayacak.” dedi.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.