DOLAR 32,487
EURO 34,9473
ALTIN 2430,491
BIST 9809,17
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Türkiye Hazır Beton Birliğinden millî duruş çağrısı

    Türkiye Hazır Beton Birliğinden millî duruş çağrısı
    25.01.2018
    A+
    A-

    Türkiye’de standartlara uygun beton üretilmesi ve inşaatlarda doğru beton uygulamalarının sağlanması için 30 yıldır çalışan Türkiye Hazır Beton Birliği (THBB), Türkiye’nin Suriye’nin Afrin kentinde terör tehdidini sonlandırmak amacı ile başlattığı “Zeytin Dalı Harekâtı” sonrası gelişmeleri değerlendirerek millî duruş çağrısında bulundu.

    Avrupa Hazır Beton Birliği (ERMCO) ve THBB Yönetim Kurulu Başkanı Yavuz Işık, Türkiye’nin Suriye’nin Afrin kentinde terör tehdidini sonlandırmak amacı ile başlattığı “Zeytin Dalı Harekâtı”na destek vererek millî duruş çağrısında bulundu. Yavuz Işık, THBB olarak ulusal güvenliğimizi korumak amacıyla devletimizin aldığı operasyon kararını desteklediklerini söyledi. Türkiye’nin, uluslararası kurallardan doğan hakkını kullandığını ifade eden Yavuz Işık, herkesi sağduyulu olmaya davet ederek birlik ve beraberlik içinde olunması gerektiğine dikkat çekti.

    “Türkiye, ekonomik altyapısının kuvvetli olduğunu tüm dünyaya bir kez daha göstermiştir”  

    TSK’nın Suriye’nin Afrin kentinde terör tehdidini sonlandırmak amacı ile başlattığı “Zeytin Dalı Harekâtı” sonrası ekonomik gelişmeleri de değerlendiren Avrupa Hazır Beton Birliği (ERMCO) ve THBB Yönetim Kurulu Başkanı Yavuz Işık, “Son açıklanan rakamlar ışığında Türkiye inşaat sektörü 3. çeyrekte %18,7 gibi muhteşem bir büyüme performansı sergilemiştir. 2017 yılının tamamında inşaat sektörü rekor bir büyüme ile yılı tamamlamıştır. Suriye’deki operasyonlar, Türk inşaat sektörünün ve hazır beton, çimento, demir çelik, yapı malzemesi gibi bağlantılı tüm imalat sanayi sektörlerinin 2018 yılındaki performansını hiçbir şekilde olumsuz etkilemeyecektir. Operasyonun başından itibaren Türkiye’deki hiçbir ekonomik gösterge olumsuz etkilenmemiş aksine kurda gevşeme yaşanmış, Borsa İstanbul Endeksi rekor seviyelere ulaşmıştır. Tüm bunlar Türkiye ekonomisinin altyapısının ne derece kuvvetli olduğunu tüm dünyaya bir kez daha göstermiştir.” dedi.

    Türkiye’nin önemli bir süreçten geçtiğini ifade eden Yavuz Işık, “Milletimiz, içeriden ya da dışarıdan gelebilecek her türlü tehdide karşı bugüne kadar olduğu gibi birlik ve beraberlik içerisinde kenetlenmelidir. Ülkemize tehdit oluşturan terör unsurlarına karşı Afrin’deki tüm kahraman askerlerimizin yanındayız. Operasyonda hayatını kaybeden aziz şehitlerimize Allah´tan rahmet, şehitlerimizin kederli ailelerine, Türk Silahlı Kuvvetleri ile Aziz Milletimize başsağlığı ve sabır dileriz.” dedi.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.