DOLAR 32,3159
EURO 35,0981
ALTIN 2298,455
BIST 9045,14
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Türkiye salon sporlarında Avrupa’nın zirvesinde

    Türkiye salon sporlarında Avrupa’nın zirvesinde
    17.05.2017
    A+
    A-

    Basketbol ve voleybolda bu sezon Avrupa kupalarında mücadele eden temsilcilerimiz önemli başarılara imza attı. Kadın voleybolunda Türk takımları, son 7 sezonda yaptığı büyük çıkışla Avrupa’ya damga vururken, bu iki branşta şu ana kadar 3 Avrupa şampiyonluğu kazanılırken çok sayıda final ve yarı final oynama başarısı gösterildi.

    Medya takibinin öncü kuruluşu Ajans Press, Türkiye Salon Sporları ile ilgili araştırma gerçekleştirdi. Ajans Press’in incelemesine göre Kadın voleybol alanında 1998 yılından günümüze kadar, Türk takımları, Avrupa’da ve dünyada 15 kupa kaldırdı. Türk takımları, CEV Şampiyonlar Ligi’nde son 7 sezonda 5 kez Avrupa Şampiyonluğu’na ulaştı. Bu alanda Vakıfbank 3 kez Avrupa’nın en büyüğü olurken Eczacıbaşı VitrA ve Fenerbahçe birer kez kupaya uzandı. Türk kadın voleybol takımları, Avrupa ve dünyada toplam 15 kupa kaldırırken, 6 kez şampiyonluk yaşayan Vakıfbank bu alanda en başarılı takım oldu. Vakıfbank’ı 4 kupayla Eczacıbaşı VitrA, 3 kupayla Fenerbahçe, 2 kupayla Bursa Büyükşehir Belediyespor izledi. 2017 yılındaki haber çıkışları incelendiğinde ise basketbol branşının voleyboldan fazla konuşulduğu tespit edildi; basketbol 37 bin 473 haberle konuşulurken voleybol konulu 18 bin 869 haber yansıması tespit edildi.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.