DOLAR 32,3251
EURO 35,0329
ALTIN 2282,686
BIST 8974,28
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Türkiye Seramik Federasyonu’nda yeni dönem

    Türkiye Seramik Federasyonu’nda yeni dönem
    08.06.2017
    A+
    A-

    Türkiye Seramik Federasyonu 8. Olağan Genel Kurul Toplantısı’nda Erdem Çenesiz Yönetim Kurulu Başkanı olarak seçildi. İstanbul Ataşehir’deki Federasyon Genel Merkezinde düzenlenen ve 2017-2019 döneminde görev yapacak Yönetim Kurulu’nun belirlendiği Genel Kurul’da Hakan Çanakçı, Nihat Özyurt, İlter Yurtbay ve Aydın Eşer Başkan Yardımcısı olarak seçildiler. Yeni Yönetim Kurulu’nda Timur Karaoğlu, Hasan Pehlivan, Göksen Yedigüller, Hüseyin Tanış, Kürşad N. Özkaya, Mehmet Mercan, Nuri Gönenç, Kemal Yıldırım, Bekir Zapçı, Abdülhekim Yakut, Ercüment Arıcı, Salih Erez, Tolun Vural asil üyeler olarak yer aldı.

    Türkiye Seramik Federasyonu 8. Olağan Genel Kurulu 6 Haziran 2017’de İstanbul’da gerçekleşti. Toplantıda 15. yılını kutlayan Türkiye Seramik Federasyonu’nun 2017-2019 dönemi yeni yönetim kurulu belirlendi.

    Genel Kurul Toplantısı’nda Türkiye Seramik Federasyonu’nun Yeni Başkanı, Erdem ÇENESİZ oldu. Başkan Yardımcılıklarına ise Hakan ÇANAKÇI, Nihat ÖZYURT, İlter YURTBAY ve Aydın EŞER seçildiler.

    Yeni Yönetim Kurulu üyeleri; Timur KARAOĞLU, Hasan PEHLİVAN, Göksen YEDİGÜLLER, Hüseyin TANIŞ, Kürşad N. ÖZKAYA, Mehmet MERCAN, Nuri GÖNENÇ, Kemal YILDIRIM, Bekir ZAPÇI, Abdülhekim YAKUT, Ercüment ARICI, Salih EREZ, Tolun VURAL şeklinde oluştu. Denetim Kurulu Başkanlığı’na Hanefi MUTLU, üyeliklerine Ahmet Cenk Yılga ve Süleyman Sosyal seçilirken, Disiplin Kurulu Başkanlığı’na Ferdi Erdoğan ve üyeliklerine Merter Savaş ve M. Fatih Korkmaz seçildiler.

    Seramik sektörünün %90’ını temsil eden Türkiye Seramik Federasyonu, çatısı altında Seramik Kaplama Malzemeleri Üreticileri Derneği (SERKAP), Seramik Sağlık Gereçleri Üreticileri Derneği (SERSA), Teknik Seramik ve Refrakter Üreticileri Derneği (SEREF), Seramik Cam ve Çimento Hammaddeleri Üreticileri Derneği (SERHAM), Tesisat İnşaat Malzemecileri Derneği (TİMDER), Türk Seramik Derneği (TSD) ve Eskişehir Bilecik ve Kütahya Seramik İş Kümesi (EBK) olmak üzere 7 dernek bulunduruyor.

    Bakanlar Kurulu kararı ile “Türkiye” unvanını kullanmaya yetkilendirilmiş olan Türkiye Seramik Federasyonu, aynı zamanda Avrupa Seramik Federasyonu’nda Türkiye’yi temsil ediyor. Türkiye Seramik Federasyonu’na bugüne kadar sırasıyla Adnan POLAT, Zeynep BODUR OKYAY ve Ahmet Tahsin YAMANER başkanlık yaptılar.

    ‘’Azimle çalışmaya devam edeceğiz’’
    Yeni Yönetimi seçen Delegelere teşekkür eden Erdem Çenesiz, geçmiş dönem başkanları ve yönetim kurullarına da Federasyon’un bu günlere gelmesindeki emeklerinden dolayı minnet duyduklarını ifade etti. Çenesiz; Türkiye için önemli olan seramik sektörünün temsilcileri olarak dünyada rekabet gücü yüksek bir sektör olma yolunda azimle çalışmaya devam edeceklerini belirtti; “Bugün Türkiye, vitrifiye seramik üretiminde ve ihracatında Avrupa 1.’si, seramik kaplama malzemeleri üretiminde Avrupa 3.’sü, ihracatında ise Dünya 6.’sı. Türkiye Seramik Federasyonu olarak, doğrudan ve dolaylı olarak 252.000 kişiye istihdam sağlayan, 10 milyar TL ciro ve 1 milyar dolar ihracat yapan sektörü temsil ediyoruz. Özellikle son yıllarda Türk seramik sektörünün Avrupa’da olumlu algısı yükselirken, Amerika’ya olan ihracatta da artış trendi yaşandı. Sektörümüz tüm dünyada rekabet gücü yüksek, güçlü markaları olan bir sektör olma yolunda başarıyla ilerlemektedir.’’

    Erdem Çenesiz Kimdir
    1972 doğumlu olan Erdem ÇENESİZ, İşletmecilik alanında lisans ve İşletme Analizi alanında Yüksek Lisans eğitimi aldı. 1992 yılında Kurulan ECE Banyo’nun Kurucu Ortağı ve Yönetim Kurulu Başkanı olarak görev yapan Çenesiz, halen İdeal Standard Türkiye CEO’luğu görevini de ilave olarak yürütmektedir.

    Sersa Seramik Sağlık Gereçleri Üreticileri Derneği Başkanlığı, Çorumsiad Çorum Sanayicileri ve İşadamları Dernek Başkanlığı, Orta Karadeniz Sanayici ve İşadamları Federasyonu Başkanlığı ve Türkonfed Türk Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonu Başkanlığı geçmişte yaptığı sivil toplum görevleri arasında yer almaktadır.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.