DOLAR 32,3316
EURO 35,0306
ALTIN 2283,747
BIST 8981,9
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    “Türkiye yeniden inşa ediliyor”

    “Türkiye  yeniden inşa ediliyor”
    14.08.2017
    A+
    A-

    Yapıen İnşaat Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Celal Koçer:

    Türkiyeyeniden inşa ediliyor”

    Geçtiğimiz yüzyılın en büyük felaketi olarak anılan Marmara Depremiyle binlerce insanımız can verirken, yine binlerce konut ve iş yeri büyük hasara uğradı. 18’inci yılını geride bırakan 17 Ağustos depremini büyük bir acıyla anarken, bir daha bu tür acıların yaşanmamasını temenni ediyoruz.

    17 Ağustos depremiyle büyük yıkım yaşayan Türkiye, hasarlı binaların yeniden yapılması için kolları sıvadı. Bu vesileyle hasarlı ve eski binaların yenilenerek deprem yönetmeliğine uygun inşa edilmesinin önünü açan kentsel dönüşüm çalışmalarıyla, can ve mal kaybının önüne geçilmesi hedeflendi. İstanbul’da beklenen olası büyük depreme karşı, binlerce binanın yenilenmesine olanak sağlayan bu yasanın yapılan son çalışmalarla büyük yol aldığını söyleyebiliriz. Kentsel dönüşüm çalışmalarıyla güvenli yapılar inşa edebiliriz ve depremin yaratacağı etkiyi en aza indirgeyebiliriz.

    Kentsel Dönüşüm Yasası’nın çıkarılmasıyla birlikte özellikle İstanbul, adeta büyük bir şantiye alanına dönüştü. Son yılların gündem konusu olan kentsel dönüşüm hareketi önümüzdeki 10 yılın da mevzusu olmaya aday. İnşaat sektörünün büyüme ve gelişme potansiyelini yine kentsel dönüşüm politikaları belirleyecek.

    Ayrıca konutlarda olduğu gibi son 10 yıl içinde mevcut kamu binalarının yenilenmesi ve eğitim binalarındaki dönüşümü sevindirici buluyoruz. Çocuklarımız hem konforlu binalarda eğitim yapıyor hem de can güvenliği sağlanmış oluyor. Firma olarak, son üç yıl içinde 180 derslik yıkarak yerine daha elverişli 250 derslik inşa ettik.

    Kentsel dönüşüm projelerine hız verdik

    Yapıen İnşaat olarak 1992 yılından bu yana taahhüt ve konut projeleri üzerine inşaat çalışmaları yürütüyoruz. Bugüne kadar binin üzerinde konut üreten firmamız, kentsel dönüşüm çalışmalarına hız verdi. İstanbul’da hareketlilik gösteren kentsel dönüşüm projelerine Yapıen İnşaat olarak biz de katkı sunmak istedik. Toplumsal sorumluluk olarak gördüğümüz kentsel dönüşüm çalışmalarını destekliyor ve bu alanda çalışmalarımızı hızlandırmayı hedefliyoruz.

     

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.