DOLAR 32,5646
EURO 34,7669
ALTIN 2414,236
BIST 9645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Türkiye’de günlük 100 TL’ye tatil yapılabilecek yerler

    Türkiye’de günlük 100 TL’ye tatil yapılabilecek yerler
    21.11.2019
    A+
    A-

    Birçok insanın en sık şikayette bulunduğu şeylerden biri hiç şüphesiz tatil yapmak için yüksek bütçelere ihtiyaç duyuluyor oluşudur. Bu düşüncenin aslında bakış açısına göre değiştiğini söyleyebiliriz. Evet, çok lüks bir tatil yapmak istiyorsanız harcamalarınızın da yüksek olacağı yadsınamaz bir gerçek; fakat günlük harcamalarınızı hem minimumda tutarak hem de tatil bölgesinin ucuz olmasının avantajıyla ekonomik bir seyahat gerçekleştirebilirsiniz. Nerede mi? Türkiye’nin otel arama motoru neredekal.com bu mevsimde günlük 100 TL’ye tatil yapabileceğiniz yerleri.

    1 – Avşa Adası
    Küçük ve şirin bir ada olan Avşa, muhteşem denizi ve doğası ile yaz sezonu boyunca ziyaretçilerine huzur dolu bir seyahat vadediyor. Belde özellikle İstanbul’a yakın olmasının etkisiyle şehir yaşamının kalabalığından bunalanlara adeta ilaç gibi geliyor. Direkt olarak İstanbul’da deniz otobüsüyle ulaşımın sağlandığı Avşa’da tatilcileri eşsiz plajların yanı sıra Tarihi Çınaraltı, Manastır, Yiğitler Köyü ve tabi ki doğa içi yürüyüş rotaları bekliyor.

    2 – Edirne
    Bahar ve yaz aylarının önemli seyahat rotalarından biri olan Edirne, meraklılarına tam anlamıyla bir kültür turu yapma imkanı sunuyor. Mutlaka görülmesi gereken tarihi değerleri ve lezzetli mutfağına ek olarak nehir manzarasıyla büyüleyen şehir, her yıl yalnızca yerli değil sayısız yabancı turiste de ev sahipliği yapıyor. Selimiye Camii, Beyazıt Külliyesi, Ali Paşa Çarşısı, Meriç Nehri ve Edirne’nin huzur dolu kaçış duraklarından Karaağaç, seyahat sırasında görülmesi gereken yerlerin başında geliyor.

    3 – Safranbolu
    Adeta tarihte kısa bir yolcuk yapacağınız turistik destinasyonlardan biri olan ve 1994 yılından beri UNESCO Dünya Miras Listesi’nde yer alan Safranbolu, hem doğası hem de tarihi değerleriyle eşsiz bir deneyim yaşatıyor. İlçenin meşhur yöresel lezzetleri gurme tatilcilere hitap ederken, tarihi durakları, Eski Çarşı, Bulak Mencilis Mağarası, Tokatlı Kanyonu gibi pek çok destinasyon ise hem doğaseverleri hem de tarih tutkunlarına sesleniyor.

    4 –  Didim
    Ege Bölgesi’nde Aydın’ın popüler tatil beldelerinden biri olan Didim, yaz sezonu boyunca yerli ve yabancı turistlerin seyahat planlarında yer almayı başarıyor. Bünyesinde çok sayıda konaklama seçeneği bulunan Didim, bu yönüyle her bütçeden ve zevkten tatilci için oldukça uygun fırsatlar sunuyor. Belde yalnızca deniziyle değil aynı zaman antik ketleri ve çok sayıda değerli tarihi destinasyonlarıyla tanınıyor.

    5 – Erikli
    Bağlı olduğu Keşan’a 38 km uzaklıkta yer alan Erikli, Saros Körfezi’nin tertemiz sularına sahip tatil beldelerinden biri. İstanbul gibi bir metropole yakın olması sebebiyle şehirden uzaklaşıp, minik kaçamaklar yapmak isteyenler ise soluğu Erikli’de alıyor. Beldenin ekonomik konaklama alternatifleri ve kum plajları onu özellikle aileler için oldukça ideal tatil yerlerinden bir haline getiriyor. Ziyaretçiler Erikli’de günlerini genellikle akşam saatlerine kadar plajda geçirip, akşamları da beldenin kafelerinde sevdikleriyle keyifli saatler geçirerek değerlendiriyor.

    6 –  Akçay
    Kazdağı’nın eteklerinde kurulu sakin bir belde olan Akçay, doğasıyla her daim ziyaretçilerini büyülemeyi başarıyor. Kazdağı Milli Parkı sınırları içerisinde yer alan Sütüven Şelalesi, Hasan Boğuldu Göleti ve Şahindere Kanyonu gibi doğal güzelliklere yakın konumu sayesinde huzur depolamak için de birebir olan Akçay, yaz sezonu boyunca denize ve güneşe doymak isteyenlerin favori destinasyonlarından. Üstelik belde yalnızca bununla kalmayıp kış aylarında da termal tatil imkanı sunuyor.

    7 – Erdek
    İstanbul, Eskişehir ve Bursa gibi şehirlere olan yakınlığı kadar bütçe dostu olmasıyla da tanınan Erdek, özellikle aileler ve arkadaş gruplarının vazgeçilmezlerinden. Bünyesindeki apart ve günlük kiralık daire seçenekleri sayesinde kalabalık konaklamalarda ekonomik bir hizmet alabileceğiniz belde, aynı zamanda mavi bayraklı plajlarıyla ünlü. Kyzikos Antik Kenti, Seyit Gazi Tepesi ve Açık Hava Müzesi ise Erdek seyahatinize renk katacak alternatif seyahat rotalarından.

    8 – Kilyos
    İstanbul’da denize girilebilecek en keyifli yerlerden biri olan Kilyos, en çok da şehirden uzaklaşamayan ve deniz tatili yapmak isteyenlere hitap ediyor. İster kısa süreli resmi tatiller isterseniz de hafta sonları plajın tadını çıkarabileceğiniz Kilyos’ta hem halk plajı hem de özel işletmeler hizmet veriyor.  Tab, Kilyos’ta yapılabilecek aktiviteler plajla da sınırlı kalmıyor. Burası binicilik deneyimi yaşamak, balık restoranlarında sevdiklerinizle keyifli bir akşam geçirmek ve kamp yapmak için de oldukça ideal.

    9 – Kerpe ve Kefken
    Daha çok aileler ve kampçıların tercih ettiği Kerpe ve Kefken birbirine yakın konumdaki temiz sahilleri ve deniziyle bilinen destinasyonlar arasında. İstanbul’a yakın olmaları sebebiyle ilginin yüksek olduğu bölge, yaz aylarında hafta sonları ve resmi tatillerde çok sayıda ziyaretçi ağırlıyor. Bu nedenle kafa dinlemek isteyenler sezon dışı tarihlerde gelirken, bölgenin en sakin olduğu zamanı yakalamak için sabahın çok erken saatlerini tercih edenler de var. Pembe Kayalıklar, Kefken Limanı ve Acarlar Longozu ise seyahat planınızda mutlaka yer alması gereken yerlerin başında geliyor.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.