DOLAR 32,5004
EURO 34,6901
ALTIN 2496,864
BIST 9693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Türkiye’deki pazar payını 2023’te yüzde 25’e çıkaracak

    Türkiye’deki pazar payını 2023’te yüzde 25’e çıkaracak
    27.12.2019
    A+
    A-

    Dünyanın en büyük kuvars yüzey üreticisi Cosentino, Türkiye pazarındaki çalışmalarında büyümeyi hedefliyor. Cosentino, 350 milyon TL’ye ulaşan Türkiye kuvars yüzey pazarındaki payını 2023’te yüzde 25’e çıkarmayı hedefliyor   

     

    Mimari ve teknik açıdan yüzeylerde devrim yaratan Cosentino, kuvars yüzey üreticiliğinde dünya liderliğine devam ediyor. 2014’te girdiği Türkiye pazarında kısa sürede büyüyen Cosentino, 2020’de çalışmalarına ivme kazandıracak. Cosentino Türkiye Ülke Direktörü Alper Şensan’ın açıklamasına göre, Cosentino, 350 milyon TL’ye ulaşan Türkiye kuvars yüzey pazarındaki payını 2023’te yüzde 25’e çıkarmayı hedefliyor. Türkiye’de İstanbul, Ankara ve İzmir’de açtığı Cosentino Center’lar ile satış ağını hızla büyüten Cosentino Türkiye, stok yatırımlarına devam edecek.

    “Dünya kuvars pazarı 2020’de 13 milyar dolara çıkacak”

    Tüm dünyada 80’den fazla ülkeye ulaşan ve 1 milyar Euro’nun üzerinde ciroya sahip Cosentino Group’un, Türkiye faaliyetlerini önemsediklerinin altını çizen Şensan, “Kuvars yüzey sektörüyle ilgili yapılan raporlara göre 2020’de pazarın 13 milyar dolara çıkacağını öngörülüyor. Türkiye’de ise kuvars yüzey sektöründe yaklaşık 350 milyon liralık bir pazar var. 2023’te bu rakamın en az iki katı olacağı yönünde bir beklentimiz var. Hem Türkiye’de hem dünyada sektörün iki katı büyüyeceğini söyleyebiliriz. Bu büyüme süreci Türkiye’de daha fazla olacaktır. Çünkü yalnızca Cosentino olarak değil, tüm kuvars sektörü adına baktığımızda Türkiye’nin, henüz yolun çok daha başında olduğunu, genç nüfusu ve bölgedeki konumu itibariyle önü açık potansiyeller barındırdığını gözlemliyoruz” dedi.

    “Türkiye pazarında kalıcı olmak istiyoruz”

    Dünya kuvars rezervlerinde Türkiye’nin önemine vurgu yapan Şensan, “Ege Bölgemiz kuvars rezervlerinde oldukça zengin ve tüm dünyaya buradan hammadde ihracatı yapılıyor. Diğer büyük kuvars rezervine sahip başlıca ülkeler ise Çin ve Rusya’dır. Dayanıklılığı ve uzun ömürlü olması sebebiyle son yıllarda banyo ve mutfaklarda ilgi gören kuvars yüzeylerin önemi önümüzdeki dönemde daha da artacak. Bu yüzden, Türkiye’deki operasyonumuza çok ciddi şekilde yatırım yaparak, sürekli ve sürdürülebilir bir büyüme modeli ile pazarda kalıcı olmak istiyoruz” diye belirtti.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.