DOLAR 32,3146
EURO 35,1067
ALTIN 2292,524
BIST 9054,65
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Türkiye’den konut satın alan 2 yabancıdan biri, Ortadoğu ülkelerinden!

    Türkiye’den konut satın alan 2 yabancıdan biri, Ortadoğu ülkelerinden!
    22.11.2018
    A+
    A-

    Eylül ayında yapılan düzenlemeyle yabancılara gayrimenkul satışında vatandaşlık imkanı tanıyan alt sınırın 250 bin dolara düşürülmesinin ardından Türkiye’ye ilgi arttı. Yabancılara yapılan konut satışları son bir ayda %12 yükselirken, bir önceki yılın Ekim ayına göre ise % 134 artış gösterdi. Türkiye’den konut alan 2 yabancıdan biri Ortadoğu ülkelerinde yaşıyor.

    Türkiye’de Eylül ayında yapılan kanun değişikliğiyle Türk vatandaşlığı hakkı kazanmak için öngörülen sermaye tutarı 2 milyondan 500 bin dolara indirilirken, gayrimenkul alan yabancı yatırımcıya vatandaşlık verilmesi için uygulanan alt sınır 1 milyondan 250 bin dolara düşürüldü. Yeni uygulamanın üzerinden geçen bir ayın ardından, 2004 yılından bu yana 74 farklı milletten binlerce yabancıyı Türkiye’de konut sahibi yapan Antalya Homes’un derlediği verilere göre, yabancılara yapılan konut satışları bir önceki yılın Ekim ayına göre %134 artarak 6.276’ya ulaştı. Çifte vatandaşlık imkanı da tanıyan Türkiye’de 2018 yılının ilk 10 ayında yabancıya satılan konutun yarısı Irak, İran, Suudi Arabistan, Kuveyt ve Katar gibi Ortadoğu ülkelerinin vatandaşları tarafından alındı. Ortadoğu ülkelerini Rusya, Almanya, İngiltere ve Azerbaycan vatandaşları takip etti.102 ülkeye vizesiz seyahat imkanı tanıyan Türkiye’de gayrimenkul sahibi olmak isteyen yabancılar en çok İstanbul, Antalya, Bursa, Yalova, Trabzon’u tercih ediyor.

    Yabancıya konut satışında yıl sonu hedefi, 40 bini aşmak

    Türkiye’deki Gayrimenkul ve Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Derneği’nin İhracat Komitesi Başkanlığını da yürüten Antalya Homes Yönetim Kurulu Başkanı Bayram Tekçe, Ortadoğu ülkelerinin konut satışı için çok önemli olduğunu belirtti ve en çok sorulan soruları  cevapladı: “2018 sonunda yabancıya konut satışlarının 40 bini aşarak önemli bir noktaya varacağına inanıyorum. Türkiye, vatandaşlık için yalnızca tek bir konut veya arsa değil, toplam değeri en az 250 bin dolar olacak şekilde birden fazla gayrimenkul satın alımına da izin veriyor. 3 yıl satılamaz şerhi konulan gayrimenkullere istinaden konut sahibi, eşi ve 18 yaşından küçük çocukları yaklaşık 12 ay içerisinde vatandaşlık işlemlerini tamamlayabiliyor. Antalya Homes olarak vatandaşlık işlemlerinin daha da kolaylaştırılması için resmi makamlara önerilerimizi sunuyoruz. ”

     

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.