DOLAR 32,4743
EURO 34,7782
ALTIN 2479,789
BIST 9530,47
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Türkiye’nin Eko Etiket logosu belirlendi

    Türkiye’nin Eko Etiket logosu belirlendi
    Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Başbakanlık Hazine Müsteşarlığı Merkezi Finans ve İhale Birimi tarafından hayata geçirilen “Türkiye’de Ulusal Çevre Etiket Sisteminin Kurulması” projesinin kapanış konferansı Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Müsteşarı Prof. Dr. Mustafa Öztürk’ün katılımıyla gerçekleştirildi.
     Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Müsteşarı Prof. Dr. Mustafa Öztürk’ün kapanış konuşmasını yaptığı konferansta proje kapsamında, “Eko-Etiket” uygulamasında kullanılacak logonun tanıtımı da yapıldı. Yarışma ile belirlenen Eko-Etiket logosunun tasarımcısına ödülünü Müsteşar Öztürk verirken 2. ve 3. olan tasarımların sahiplerine de ödülleri takdim edildi. Konuşmasında “Eko-Etiket” projesinin çevre bilinci açısından önemine değinen Müsteşar Öztürk, bu uygulamanın gönüllülük esasına dayandığını, uygulama sayesinde ürün ve hizmetlerin çevreye duyarlılığının belirlenebileceğini kaydetti. Türkiye’de Ulusal Çevre Etiket Sisteminin Kurulması ile çevre üzerinde nispeten daha az olumsuz etkisi olan ürün ve hizmetlere talebin arttırılmasının amaçlandığını da dile getiren Müsteşar Öztürk, “Kurumsal kapasitenin güçlendirilmesi, ekoetiket hakkında kamu bilincinin artırılması ve paydaşlar ile Avrupa Birliğine üye ülkelerde uygulanan sistemin ulusal mevzuata aktarılırken işbirliği yapılmış olması, hazırlanan mevzuta göre pilot uygulama yapılması projenin temel amaçlarından olmuştur” açıklamalarını yaptı.
     8 firma ve  15 ürüne  Eko Etiket verildi
    Proje kapsamında çeşitli şehirlerde eğitimlerin yapıldığını ve  farklı sektörlerden kuruluşlarda incelemelerde bulunulduğunu aktaran Müsteşar Öztürk, “Burada tekstil sektöründe 3 firmaya 3 üründe, seramik sektöründe 3 firmaya 9 üründe, kağıt sektöründe ise 2 firmaya 3 üründe olmak üzere toplamda 8 firmaya 15 ürüne proje uygulaması olarak Çevre Etiketi verilmiştir. Proje kapsamında sürdürdüğümüz çalışmalar, kapasite gelişmeler sonucu ve kurum kuruluşlar, STK’lar, ve üniversitelerle ortaklaşa yürütülen çalışmalar neticesinde Çevre Etiket Yönetmeliğimiz en kısa zamanda yayınlanacak olup böylece ülkemizde gönüllülük esasına dayalı, güvenilir, çevreci ürünler kullanmaya başlayacağız. 2018 Yılı sonuna kadar Ülkemizde ilk kez uygulanacak olan AB Eko-Etiket Tüzüğünün   Çevreye Etkisi Azaltılmış Ürün Etiketi Üzerine AB Çevresel Mevzuatının Uygulanması ve yaptırımı ile Türkiye’de çevresel koşulları iyileştirmek için Ulusal Çevre Etiketleme Sistemi kurulmuş olup geliştirilmesi kaydıyla alt yapısı oluşturulmuştur” ifadelerini kullandı.
    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.