DOLAR 32,4709
EURO 34,9366
ALTIN 2436,166
BIST 9716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Türkiye’nin en yaşlı evi Fatih’te

    Türkiye’nin en yaşlı evi Fatih’te
    29.10.2017
    A+
    A-

    Gayrimenkul veri analizi platformu Endeksa’nın yaptığı araştırmaya göre, İstanbul’da konutta en yaşlı ilçelerin başında 26 yıl ortalama ile Fatih gelirken, Esenyurt ve Sancaktepe’de bu rakam 4 seneye kadar düşüyor. Endeksa’nın “İstanbul’da Ortalama Konut Yaşları” başlıklı araştırmasına göre, İstanbul genelinde ortalama konut yaşı 12 olarak tespit edilirken, en yaşlı evlerin bulunduğu ilçelerin başında ortalama 26 yıl ile Fatih geliyor. Onu bu alanda 25 yıl ile Adalar, 24 yıl ile Beyoğlu, 21 yıl ile Güngören izliyor. İlk dört ilçenin ardından, konut yaşı en yüksek ilçeler sıralamasında 20 yıl ile Bakırköy, Beşiktaş ve Kadıköy, 17 yıl ile Üsküdar ve Şişli, 16 yıl ile Bahçelievler, 14 yıl ile Zeytinburnu ve 13 yıl ile Avcılar takip ediyor.

    ŞEHİRDE YAŞLAR 12 YIL
    En genç konutların bulunduğu yerleşim yerlerinin başında ortalama 4 yıl ile Esenyurt ve Sancaktepe gelirken, yaş ortalaması Arnavutköy, Çekmeköy, Sultanbeyli ve Tuzla’da 6 yıla, Eyüp, Başakşehir ve Ümraniye’de 7 yıla, Pendik, Beylikdüzü ve Kağıthane’de 8 yıla, Sultangazi, Küçükçekmece ve Ataşehir’de 9 yıla, Bağcılar, Gaziosmanpaşa ve Çatalca’da 10 yıla, Sarıyer, Büyükçekmece, Esenler, Şile ve Kartal’da 11 yıla çıkıyor. Maltepe, Bayrampaşa, Beykoz ve Silivri’de ise ortalama konut yaşları il genelinde olduğu gibi 12 yıl.

    KONUTLARIN YAŞI AZALINCA FİYATI ARTIYOR
    Endeksa Kurucu Ortağı ve Genel Müdürü Görkem Öğüt, İstanbul’da yeni gelişen ilçelerin, ulaşım ve altyapı projelerinin konut yaşlarını etkilediğini söyledi. Öğüt, konutun yaşı azaldıkça fiyatının arttığını kaydederek, “Ancak değer ile yaş arasındaki bu bağlantı doğrusal değil, yani konut yaşı azaldıkça değerdeki artış oranı çok daha yüksek oluyor” dedi.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.