DOLAR 32,5044
EURO 34,5969
ALTIN 2492,852
BIST 9548,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Türkiye’nin ilk özel plastik ihtisas OSB’si 2018’de yatırıma hazır olacak

    Türkiye’nin ilk özel plastik ihtisas OSB’si 2018’de yatırıma hazır olacak
    11.10.2017
    A+
    A-

    Plastik sektörü güçlerini birleştiriyor, Kırklareli Vize’de örnek bir OSB yükseliyor. PAGDER&ASLAN Plastik İhtisas Organize Sanayi Bölgesi, modern altyapı olanakları ve sosyal yaşam alanları ile sektörün yeni üretim üssü olacak. Plastik sektöründen 69 katılımcının 650 bin metrekarelik alanda yerini aldığı PAOSB’nin Mart ayında başlayan altyapı inşaatı tüm hızıyla sürerken yılsonuna kadar tamamlanması hedefleniyor. Böylece 2018 yılında üst yapı inşaatına hazır hale gelecek olan OSB’de fabrika yatırımlarına start verilebilecek.

    İstanbul’a ve Avrupa’ya yakınlığı ile sanayiciler için cazibe noktası oluşturan PAGDER&ASLAN Plastik İhtisas OSB, Kırklareli’nin Vize İlçesinde hayata geçiriyor. Plastik Sanayicileri Derneği (PAGDER) ve ASREY İnşaat girişimi olan PAOSB, özel sektör ve STK işbirliği ile geliştirilen örnek OSB modelini ülkemize kazandırdı. Sektörün ihtiyaçlarına uygun olarak tasarlanan modern altyapısı ve sosyal yaşam imkanları ile benzeri olmayan PAGDER&ASLAN Plastik İhtisas OSB, plastik sanayinin yeni üretim üssü olacak. Bu yönüyle dünyanın 6., Avrupa’nın ise ikinci büyük üreticisi konumunda bulunan plastik sektörünün gelişimine katkı sağlayacak olan PAOSB, katılımcılarına sunduğu cazip yatırım fırsatları ile dikkat çekiyor.

    DCIM100MEDIADJI_0106.JPG

    İstanbul dışına taşınacak sanayici rotasını Kırklareli Vize’ye çevirdi…

    Mart ayı itibariyle altyapı çalışmalarına başlanan PAGDER&ASLAN Plastik İhtisas OSB’de, hızla devam devam eden altyapı inşaatı yılsonuna kadar tamamlanacak. PAOSB; İhtisas OSB olmanın avantajı ile neredeyse bedelsiz arsa tahsisi, yüzde 30’a varan daha ucuz enerji tedariki, yatırım için zaman kısıtlaması olmayışı, yarattığı sektörel sinerji, sanayici ile aynı dili konuşan yönetim anlayışıyla 2018 yılı itibariyle üst yapı inşasına hazır hale gelecek. Plastik sanayinin yanı sıra bölge ekonomisi, istihdamı ve sosyal yaşamına da katkı sağlaması hedefleniyor. PAOSB, bölge ekonomisinin canlanması için ilk adımı altyapı inşaatı sırasında kullanılan sarf malzemeyi öncelikle bölgeden temin ederek attı.

    PAOSB altyapı inşaatı sırasında da yüklenici firma altyapı sarf malzemesini öncelikli olarak bölgeden temin ediyor. Böylece Vize ve çevresindeki ekonominin canlandırılmasında PAGDER&ASLAN Plastik İhtisas OSB Yönetim Kurulu Başkanı Fidan Aslan Eroğlu, “Altyapı inşaatımızın tamamlanması ile birlikte OSB’miz 2018 yılından itibaren üst yapı inşaatına hazır hale gelecek. PAGDER&ASLAN olarak katılımcılarımıza yatırım zamanı konusunda herhangi bir zaman zorunluluğu getirmiyoruz. Sanayicilerimiz istedikleri zaman fabrika yatırımlarına başlayabilecekleri altyapıya kavuşmuş olacaklar. Katılımcılarımız İhtisas OSB olmamız dolayısıyla yararlandıkları teşvikler ile önemli avantajlara sahip. En önemli farklarımızdan biri ise İstanbul içinde ve civar birçok OSB’deki sanayicilere kıyasla direkt iletime bağlanmak suretiyle yüzde 30’a varan ucuz enerji tedariki sunacak olmamız. Tüm yapılanmamızı plastik sanayine modern ve yeni bir üretim alanı kurmak üzere gerçekleştirdik ve son bir yılda önemli bir ilerleme kaydettik. PAOSB; peyzajı, ticari üniteleri, sosyal yaşam alanları ve bünyesinde kurulacak Meslek Lisesi ile örnek bir OSB modeli yaratıyor” diye konuştu.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.