DOLAR 32,5657
EURO 34,7364
ALTIN 2488,787
BIST 9524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Türkiye’nin ilk yürüyen çatı sistemi URTİM’den

    Türkiye’nin ilk yürüyen çatı sistemi URTİM’den
    09.05.2018
    A+
    A-

    Kalıp ve iskele üretiminde Türkiye’nin öncü şirketlerinden URTİM, 41. Yapı Fuarı’nda Türkiye’de ilk defa üretilen yürüyen çatı sistemi SCAFSET’i tanıttı.

    38 yıldır yurt içinde ve yurt dışında havalimanı, stadyum, rafineri, köprü, konut vb. birçok  inşaat projesinde yer alan kalıp ve iskele üretiminde Türkiye’nin öncü şirketlerinden olan URTİM, bölgedeki en büyük, dünyada ise 5 büyük yapı fuarından biri olan Yapı, İnşaat Malzemeleri ve Teknolojileri Fuarı’nda yer aldı. Fuar süresince URTİM, 6. Hall F321 standında çeşitli sunumlar ve ürün tanıtımları gerçekleştirdi. Fuarın ilk günü Yapı Fuarı Seminerleri düzenleyen URTİM, ‘İnşaatlarda işçilik maliyetinin azaltılması’ konusunu masaya yatırdı. Fuar boyunca URTİM, yeni ürünleri SCAFSET ve GRIDSET’i tanıtırken maliyet ve zaman avantajı sağlayan PROPEX – FLEXSET  ve EKOSET ürünleri hakkında ziyaretçileriyle detaylı bilgiler paylaştı. Aynı zamanda İstanbul Sanayi Odası Vakfı Zincirlikuyu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Boğaziçi Üniversitesi, İTÜ, İstanbul Ticaret Üniversitesi öğrencileri URTİM fuarını ziyaret ederek kalıp ve iskele sistemleri hakkında detaylı bilgi edindi.

    Gap İnşaat’ın Türkmenistan’daki Garaboğaz Amonyak ve Üre Fabrikası, Doha’daki Lusail Metro İnşaatı, Azerbeycan’daki Üstay İnşaat’ın Azerikimya Polietilen Fabrikası, Tekfen İnşaat’ın TANAP projesi, Rönesans İnşaat’ın Yamal LNG Tesis projesi, Tekfen İnşaat’ın Tüpraş Rafinerisi, Tekfen, Gemsan, Günkon, IOT Vito ve İlk İnşaat’ın ortak projesi Star Rafinerisi, Rönesans İnşaat’ın Sibur – Zapsin 2 Polietilen ve Polipropilen Fabrikası, Socar’ın Azerbaycan’da ki  Polyetilen ve Polypropilen Fabrikası, Ürdün’deki Le Gray Oteli, Sudan’daki Garri – 3 Santral projesi, Gürsoy Grup’un Çamlıca Camii, Giresun Stadyumu, Dia Holding ve IC İnşaat’ın Haydar Aliyev Kültür Merkezi gibi birçok özel projeye imza atan URTİM Kalıp ve İskele Sistemleri Yönetim Kurulu Başkanı Serdar Urfalılar, “80 binin üzerinde ziyaretçinin katılmasını beklenen 41. Yapı fuarı sektörümüz için büyük önem taşıyor. Her sene üzerine koyarak büyüyen bir fuar ve bizim açımızdan her yıl çok verimli geçiyor, katılım her geçen sene artıyor. Hem yurt içinden, hem de yurt dışından, birlikte çalıştığımız müşterilerimizle ilişkilerimizi güçlendiriyoruz. Bu da bölge ticaretine katkıda bulunuyor. Aynı zamanda potansiyel müşterilerimizi, üniversite öğrencilerini ağırlama ve ürünlerimizi yakından tanıtma imkanı bulduk.” dedi.

     Türkiye’nin ilk yürüyen çatı sistemi URTİM’den

     SCAFSET yürüyen çatı sistemi hakkında bilgi veren Urfalılar, “Scafset yürüyen çatı sistemi, ilgili yapıyı 24 metre maksimum açıklığa ve 25 metre yüksekliğe kadar geçici olarak sert hava koşullarına karşı başarı ile koruyabilen, hızla kurulup sökülebilen güvenli ve ekonomik çatı sistemi. Kolay montaj imkanı sağlayan hafif bağlantı parçaları sayesinde sistem gerektiğinde vinç ile gerekirse de vinç olmadan kurulabiliyor. Kurulumu kolay olan alev geciktirici branda çatıyı örterken iskeleyi ve giriş merdivenlerini de hava şartlarına karşı koruyor. Bir diğer yeni ürünümüz ise esnek ve ayarlanabilir kalıp sistemi GRIDSET” dedi.

    54 ülkeye ihracat gerçekleştiriyor

    URTİM olarak aralarında Ekvator Ginesi, Gana, Kenya, Etiyopya ve Kanada’nın da bulunduğu 54 ülkeye ihracat yaptıklarını belirten Serdar Urfalılar, “Bu yıl hedefimizi ABD pazarı olarak belirledik. Girilmesi çok zor ama sürdürülebilir bir başarı getirebilecek bir pazar. ABD’yi, hem inşaat, hem rafineri hem de enerji santralleri konusunda çok büyük potansiyel olarak görüyoruz. Üretimimizin yüzde 70’ini ihraç ediyoruz. Geliştirdiğimiz sistemler ile inşaatlarda zaman ve maliyet avantajı sağlıyoruz” dedi.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.