DOLAR 32,4968
EURO 34,551
ALTIN 2494,694
BIST 9548,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Türkiye’nin ‘Transkritp Başarı Sertifikalı’ ilk satış akademisi başlıyor

    Türkiye’nin ‘Transkritp Başarı Sertifikalı’ ilk satış akademisi başlıyor
    23.11.2018
    A+
    A-

     Satış, Türkiye’nin en fazla istihdam sağlanan alanlarından birisi olmasına rağmen, ihtiyaç duyulan yetkin satış profesyonellerine ulaşılamıyor. Satış profesyonellerinin gün geçtikçe daha fazla beceri ve stratejik düşünce ile satışı yönetmesi gerekliliği, hem şirketler hem bireyler için gelişimin kaçınılmazlığını ortaya koyuyor. İstanbul Gedik Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi ve Dr. Melik Karabıyıkoğlu’nun iş birliği ile hayata geçen “Bütünsel Satış Profesyonelliği Sertifika Programı”, Türkiye’nin transkript başarı sertifikalı ilk satış akademisi. 10 hafta, 160 saatlik eğitimin amacı, alıcıdan çok satıcının bulunduğu modern satış dünyasında işinde ve kariyerinde yetkin satış profesyonelleri yetiştirmek.

    Dünya Ekonomik Forumu’nun 2018 Eylül Ayı’ndaki mesleklerin geleceği raporuna göre de satış alanında yeni roller, uzmanlıklar tanımlanacağı görülmekte. Otomasyonun neden olacağı işgücü azalması sektörden sektöre farklılık gösterecek olsa bile ortalama %50 olması öngörülüyor. Satışın bundan etkilenmemesi mümkün değil.  Akıl yürütme, karar verme, koordinatörlük, geliştirme, yönetme, danışmanlık, iletişim ve etkileşim önümüzdeki yılların yetkinlik alanları olacak. Yine aynı rapora göre sektörlerin ilk öncelikli olarak baktıkları konuların başında da “yetenek kullanılabilirliği” gelmekte. Bunların satış dünyasına etkisi de uzmanlar tarafından “Ne olsa satarım” devrinin bitmesi olarak yorumlanmakta. Satış dünyasında çalışanlar kendisini nasıl yetiştireceğini bilemediği için belirsizlik dönemlerinde en çok etkilenen alan satış olmakta. Oysa her şart altında stratejik olarak düşünen, kendi beceri ve yetkinliklerini ekonomik ortama ve şirketin beklentilerine göre yönetebilen kişiler kariyerlerine devam edebilmekte.

    Bu bakış açısıyla planlanan, İstanbul Gedik Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi (İGÜNSEM) ve “Satıcının Kariyer Yolculuğu” nun yazarı ve 25 yıllık satış alanındaki teorik ve uygulamalı çalışmaların sahibi Dr. Melik Karabıyıkoğlu iş birliği ile oluşturulan “Bütünsel Satış Profesyonelliği Sertifika Programı”, 2019 yılı başında başlıyor. İstihdam hamlesinin yapıldığı ülkemiz şartlarında hem bireylere hem şirketlere değer katacak şekilde tasarlanan programla, şirketlerin istediği yetkinliklerde satış profesyonelleri yetiştirilmesi hedefleniyor.

    “Bütünsel Satış Profesyoneli Sertifika Programı” satışın her alanında (perakende satış, kurumsal satış, ticari satış, endüstriyel satış, uluslararası satış, toptan satış, satış yönetimi, kanal yönetimi, bayi yönetimi vs.) güncel teorik ve uygulamalar ile satış dünyasının ve şirketlerin ihtiyacını karşılayacak satış profesyonelleri yetiştirmeyi amaçlıyor.

    10 hafta, 160 saatlik eğitimin sonunda başarılı olan katılımcılara “Transkriptli Başarı Sertifikası” verilecek. Sertifikasyon “İstanbul Gedik Üniversitesi” tarafından yapılacak olup, tüm Türkiye’de satış alanında uzman olduğunu gösteren geçerliliğe sahip bir belge olacak. Başarılı olan satış profesyonelleri; satış beceri yetkinliklerini ve sertifikalarını kariyer adımları için kullanabilecek.

     

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.