DOLAR 32,341
EURO 35,062
ALTIN 2238,295
BIST 8787,75
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Türkiye’nin yüzde 12’si gecekonduda yaşıyor

    Türkiye’nin yüzde 12’si gecekonduda yaşıyor
    15.05.2019
    A+
    A-

    Gecekonduda yaşayan insanların toplam nüfustaki payı belli olurken, Türkiye’de bu oranın yüzde 12 olduğu görüldü.

    Medya takibinin öncü kurumu Ajans Press,gecekondu yaşamının nüfusla orantısını konu alan araştırmayı inceledi. Ajans Press’in WorldBank verilerinden ve medya yansımalarından derlediği bilgilere göre, Türkiye’de gecekonduda yaşayanların toplam nüfusa oranının yüzde 12 olduğu görüldü. Bu oran diğer ülkelere bakıldığında ise ilk sırayı yüzde 96 ile Güney Sudan’ın aldığı görüldü. Güney Sudan’dan sonra gecekonduda yaşam oranının en yüksek olduğu ikinci ülke, yüzde 74 ile Etiyopya olurken, yüzde 56 ile Kenya’nın üçüncü sırada yer aldığı kaydedildi. Buna karşın gecekondu yaşamının az olduğu ülkeler Meksika ve Mısır olarak saptandı. Burada gecekonduda yaşayanların toplam nüfustaki payı yüzde 11 olarak görülürken, Türkiye’nin bir basamak gerisinde yer aldıkları tespit edildi. Böylelikle Türkiye’de gecekondu da yaşayanların toplam nüfusa oranın da düşük olduğu görüldü.

    ITS Medya ve Ajans Press’in gerçekleştirdiği medya araştırmasında, konu ile ilgili yazılı basına yansıyan haber adetleri de belli oldu. 2018 yılından bu yana, gecekondu ile alakalı basında 6 bin 29 adet haberin yer aldığı görüldü. Gecekondu yaşamına paralel olarak imar barışı hakkında 13 bin 576, kentsel dönüşüm başlığı altında ise 47 bin 479 haber yansımasının yazılı basında yer aldığı tespit edildi.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.