DOLAR 32,5618
EURO 34,737
ALTIN 2493,688
BIST 9524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Türkiye’yi keşfetmek isteyenlerin en popüler sosyal medya hesabı seçildi

    Türkiye’yi keşfetmek isteyenlerin en popüler sosyal medya hesabı seçildi
    19.11.2018
    A+
    A-

    Kurulduğu 2009 yılından bu yana, sosyal medya hesapları konusunda araştırmalar ve değerlendirmeler yapan “Sosyal Medya Marka İndeksi” Social Brands’in 01-31 Ekim 2018 tarihleri arasındaki değerlendirmesi sonucu, sosyal medyada Kasım ayının en başarılı ilk 100 markası belli oldu.  Kasım ayı verilerine göre ILab Holding şirketlerinden Türkiye’nin otel arama motoru Neredekal.com, turizm sektöründe Türkiye’yi köşe bucak keşfetmek isteyenlerin en popüler sosyal medya hesabı seçildi. İlk 100 markanın bulunduğu genel sıralamada ise Neredekal.com sosyal medya hesapları birçok kurumsal firmayı geride bırakarak 7.ci basamakta yer aldı.

    Neredekal.com Pazarlama Müdürü Çağdaş Polat, “Turizm-Seyahat sektörü sosyal medyada en çok rağbet gören içerikler arasında yer alıyor. Son bir yılda yapmış olduğumuz planlı çalışmaların meyvesini toplamaya başladık. Bir yıl önce 6.000 olan instagram takipçimiz 194.000 rakamına, Facebook takipçimiz %50 üzerinde artarak 134.000 takipçiye, 2.000 seviyelerindeki Twitter hesabımız da 21.000 takipçilere ulaştı.”

    Bu başarıya ulaşmak için ne tarz stratejiler izlediklerini paylaşan Polat, “Takipçi sayısının artışından ziyade, en önemlisi etkileşim oranlarımızı çok yüksek seviyelere çektik. Bunu başarırken, Önce Türkiye’yi Keşfet mottosu ile hareket eden bir şirket olarak, doğru influencerlar ile çalışıp, tam zamanında en doğru içerikleri, doğru sosyal medya seçimleri yaparak ve gerek dijital, gerekse geleneksel PR ile destekledik. En güçlü yanımız, sosyal medyada takipçilerimize deneyim yansıtmamız! Yani Türkiye’nin o bölgesine, o otele gittiğinde yaşayabileceği, o an orada olsa nasıl bir şey ile karşılaşabileceğini en gerçekçi ve en çekici görsellerle besliyor, keşif rehberi editörlerimizin değerli içerikleri ile de tamamlıyoruz. Böylelikle, Önce Türkiye’yi Keşfet mottomuza hizmet ederken, takipçilerimize de neden şu an orada olmaları gerektiğini sorgulatıyoruz.” dedi.

    Neredekal.com şirketinin, sosyal medyadaki gelecek hedefi için Polat, “Türkiye’yi en ücra köşelerine kadar keşfetmek isteyen, sadece büyük otellerde değil, küçük-butik oteller, dağ evleri ve özel belgeli tesislerde konaklayarak, sıra dışı deneyimler yaşamak isteyen seyahat severlerin en çok tercih ettikleri sosyal medya hesabı olmayı başardık. Önce Türkiye’yi keşfet mottosu ile çalışan bir şirket olarak, bu başarı bizleri son derece motive etti. Alacağımız başarılardan da önemlisi, önce Türkiye’yi keşfet mottosunu sosyal mecralarda yayarak, ülkemiz adına da bir nevi sosyal sorumluluk misyonunu yerine getirerek, yurt içi turizmini daha fazla geliştirmeye gayret ediyoruz.” şeklinde açıklamasını sonlandırdı.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.