DOLAR 32,5209
EURO 34,7877
ALTIN 2421,286
BIST 9711,36
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    TÜRKKEP KEP’i sevdirmek için bilgisayar oyunu hazırlıyor

    TÜRKKEP KEP’i sevdirmek için bilgisayar oyunu hazırlıyor
    16.02.2018
    A+
    A-

    Türkiye’nin ilham veren bilişim şirketleri sıralamasında birinci olan TÜRKKEP, bayi ve iş ortakları toplantısı kapsamında Türkiye’nin dört bir yanında faaliyet gösteren TÜRKKEP Başvuru Merkezi temsilcilerini Antalya’da bir araya getirdi.

    Kayıtlı Elektronik Posta (KEP)  Hizmet Sağlayıcısı olarak hizmet veren TÜRKKEP, Türkiye genelinde hizmet veren TÜRKKEP Başvuru Merkezi temsilcileri ile Antalya’da bir araya geldi. Eğitim ve atölye çalışmaları zenginleştirilen etkinlikte, TÜRKKEP 2018 yılına dair planlarını açıkladı. KEP’in daha anlaşılır olması için şirket bünyesinde ‘KEP’in Kitabı’nı hazırlayan TÜRKKEP, KEP kullanımını arttırmak ve sevdirmek için de iki ayrı bilgisayar oyunu hazırladığını açıkladı.

    Sektörün öncü şirketi olarak bu anlamda yapılması gereken bütün çalışmaları gerçekleştireceklerini belirten TÜRKKEP Yönetim Kurulu Başkanı M. Kurtuluş Nevruz, “KEP, e-İmza, e-Fatura, e-Arşiv ve e-Saklama gibi hizmetler ile şirketlerin dijitalleşmesine öncülük eden şirketimiz, 2008 yılından beri şirketlere özel KEP çözümleri sunuyor. Bugün TÜRKKEP olarak 190’ın üzerinde bayi sayımızla Türkiye’nin her bölgesinde aktif olarak faaliyet gösteriyoruz. Birlikte çalıştığımız iş ortaklarımıza özel çözümler sunarak şirketlerin dijitalleşmesi için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bu anlamda Türkiye’nin ilk özel kurumu olarak şimdiye kadar üzerimize aldığımız sorumlulukları yerine getirdik. KEP’in faydalarının anlaşılması ve kullanım oranının artması için KEP’in bütün özelliklerini kapsayan el kitabı niteliğinde olan ‘KEP’in Kitabı’nı hazırladık, yakın zamanda raflardaki yerini alacak. Ayrıca KEP kullanımını arttırmak ve sevdirmek için de iki ayrı bilgisayar oyunu hazırlıyoruz, önümüzdeki günlerde yayına alacağız. Yaptığımız bu çalışmalar sadece şirketimize fayda sağlamayacak ayrıca sektöre de büyük katkılar sağlayacak” dedi.

    Nevruz: Dijital dönüşüme direnmeyin

    Şirketlere ‘dijital dönüşüme direnmeyin, öğrenin’ tavsiyesinde bulunan Nevruz, dijital dönüşüme direnen şirketlerin taktik hatası yaptığını, kısa yoldan çözümü olan işler için maliyet ve zaman konusunda gereksiz bir israfla karşı karşıya kaldıklarını belirtti. İşletmelere yüksek zaman ve maliyet tasarrufu sağlayan KEP kullanımında sık sık yapılan hatalar konusunda açıklamalarda bulunan Nevruz, “Şirketler genellikle yaşanan teknik aksaklıklardan dolayı KEP’i suçluyor ancak öncelikle kendi teknik alt yapılarını, internet erişimlerini, kullandıkları browser ve e-imza protokollerini vb. kontrol edip aksaklığın sebebinin nereden kaynaklandığını anlamaları gerekiyor.

    Yasal ve geçerli tek elektronik gönderi yöntemi

    KEP ile birlikte fesih, dilekçe, başvuru, talimat, ödeme emri, sözleşme, taahhütname, sipariş, mutabakat, ihbar, ihtar ve “e-faturaya e-itiraz” gibi alıcıyı ve göndericiyi belirli yükümlülükler altına sokan her türlü resmi evrak gönderimi güvenli, hızlı, kolay ve ekonomik olarak gerçekleştirilebileceğinin altını çizen Nevruz, “Kayıtlı Elektronik Posta (KEP), yasal geçerli ve teknik olarak güvenli elektronik posta yöntemidir. Sistemde tüm gönderici ve alıcıların kimlikleri kayıtlıdır. İleti içeriğinin veri bütünlüğü korunur ve değişmezliği güvence altına alınır. KEP, yasal ve geçerli tek elektronik gönderi yöntemidir.

    KEP sistemi, yasal olarak geçerli güvenli elektronik imza ve zaman damgası kullanılarak, yetkili “Kayıtlı Elektronik Posta Hizmet Sağlayıcı (KEPHS)” vasıtasıyla, bir elektronik postanın iletildiğini garanti altına alır.  Ayrıca gönderen ve alan tarafların kimliklerini, gönderilen iletinin ve eklerinin başkalarınca değiştirilmediğini, gönderim zamanını tespit edebilmeyi ve bunlarla ilgili yasal olarak geçerli olan kesin delilleri üretebilmeyi sağlar.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.