DOLAR 32,5959
EURO 34,7975
ALTIN 2494,393
BIST 9457,1
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Uğur Koleji Öğrencileri Bilim Şenliği’nde buluştu

    Uğur Koleji Öğrencileri Bilim Şenliği’nde buluştu
    10.06.2017
    A+
    A-

    Günümüzün en köklü eğitim kurumları arasında yer alan Uğur Koleji, her hafta düzenlediği etkinliklerle klasik çizgilerin dışına çıkarak öğrencilerine eğitimi eğlenceli bir formatta sunuyor. Son olarak Fen Bilimleri Bölümü’nün düzenlediği “Geleneksel 17’inci Bilim Şenliği” öğrencilerin yoğun katılımı ile gerçekleşti. Öğrenciler, şenlikte öğretmenlerinin paylaştığı bilgileri deneylerle test edip uygulamalı ve daha etkili bir şekilde öğrenme şansına sahip oldular.

    Öğrencilerini sadece teorik bilgilerle değil deneylerle ve uygulamalarla gelecek yıllara hazırlayan Uğur Koleji, her hafta gerçekleştirdikleri etkinliklere bir yenisini daha ekledi. Ünlü “Küçük Matematikçiler Yarışıyor”, “Bidigago Bir Dünya Fikir” gibi eğitici ve keyifli etkinliklerin ardından Fen Bilimleri Bölümü’nün düzenlediği “Geleneksel 17’inci Bilim Şenliği” de öğrencilerin bilgilerini deneylerle pekiştiren bir etkinlik olarak gerçekleşti.

    Bilim Şenliği eğlenceli anlara sahne oldu
    Bilim kültürü oluşturmak adına merak uyandırarak gençlerin bilime ve fene olan ilgisini artırmanın yanı sıra ufuklarını açmak amacıyla düzenlenen şenlikte; Uğurlu öğrenciler deneylere, gösterilere ve etkinliklere imza attılar. Uygulamalı olarak edindikleri bilgileri heyecanla deneyimleyen öğrenciler, fen dolu bir gün yaşadılar.
    Bilim şenliğine katılan öğrenciler jelibon dansı, fillerin diş macunu, sertleşen köpük, patlayan yumurta, renklerin dansı, katı mı sıvı mı, yanardağ, jiroskop, mum-kolonya-kokulu taş yapımı, gerilen yüzey, açık hava basıncının varlığı konuları deneylerle pekiştirirken çivili yatak, titrek el, survivor ve twister gibi oyunlarla da eğlenceli anlar yaşadı.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.