DOLAR 32,5044
EURO 34,9547
ALTIN 2430,836
BIST 9803,23
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Uğur Soğutma: Kurban Bayramında etlerinizi doğru muhafaza edin

    Uğur Soğutma: Kurban Bayramında etlerinizi doğru muhafaza edin

    Uğur Soğutma uyarıyor! Kurban etlerinizi buzdolabında değil, derin dondurucu da saklayın. Buzdolabında saklanan dana etinin 4, kuzu etinin 2. günden itibaren mikroorganizma oluşumuna davetiye çıkarttığını unutmayın.

    Her yıl olduğu gibi, bu yıl da Kurban Bayramı’nda paylaşmanın ve yardımseverliğin önemini hissedip, hazzını yaşayacağız. Birlik ve beraberlik içerisinde sofralarımız şenlenecek, kesilen kurbanların etleri yemeklerimizin vazgeçilmezi olacak.

    Paylaşmanın ve yardımseverliğin bir göstergesi olarak da kesilen kurban etlerinin bir kısmı ihtiyaç sahiplerine dağıtılacak, bir kısmı da bayram bereketini uzun süre sofralarda yaşatabilmek adına uygun koşullarda saklanacak.

    Ancak unutulmamalıdır ki doğru şekilde muhafaza edilmeyen kırmızı etler kısa süre içinde mikroorganizma oluşumuna davetiye çıkartır. Bununla birlikte bozulmalara ve çeşitli sağlık risklerinin oluşumuna sebebiyet verebilir.

    Et ve et ürünlerinde mikroorganizma oluşumunu engelleyip, bu durumun önüne geçmek ise mümkün. Çoğu tüketici buzdolabında soğutma yapmanın etleri uzun süre muhafaza etmek için yeterli olduğunu düşünse de et ürünlerini uzun süre saklamak için soğutma değil dondurma yapmak gerekir. Zira buzdolapları, mikroorganizmaların oluşmasını geciktirir ancak durdurmaz. Buzdolabında saklanan dana eti 4, kuzu eti ise 2. günden itibaren mikroorganizma oluşumuna davetiye çıkartır. Bu nedenle et ve et ürünlerinin derin dondurucuda dondurulması, etlerin uzun süre ilk gün ki tazeliğini koruması açısından büyük önem taşır.

    Et ve et ürünleri buzdolabında değil, derin dondurucu da saklanmalı!

    Uygun koşullarda saklanmayan etlerin insan sağlığını tehdit ettiğini belirten Uğur Soğutma yetkilileri “Kırmızı et ürünlerinin donma noktası -1.5 / +1.7 C arasıdır. Saklandıkları ortamın sıcaklığı bu değerlerden daha düşükse, et donar ve mikroorganizma oluşumu durur. Genel bir kural olarak, ortam sıcaklığı ne kadar düşükse etin o kadar uzun bir süre boyunca muhafaza edilebildiğini söylemek mümkündür. Bir örnek vermek gerekirse, -18 derecede yapılan dondurma işleminde, kırmızı etler 8 ay boyunca güvenle saklanabilir. Sıcaklık daha düşük olursa, bu süre de uzayacaktır. Uğur Soğutma derin dondurucu modelleri, bu sıcaklığın çok daha altına inebilmektedir. Buzdolaplarının dondurucu / no-frost bölmeleri ise uzun süreli depolama için uygun değildir. Zira hem gerekli yalıtımı sağlayamazlar hem de depolama alanları oldukça küçüktür.” diyor.

    Etlerinizi küçük parçalara ayırarak saklayın

    Kurban Bayramı’nda mutfağınıza giren etlerinizi tek seferde kullanabileceğiniz küçüklükte porsiyonlara ayırırsanız gerek kullanım kolaylığı gerekse enerji tasarrufu sağlamış olursunuz. Üstelik her defasında bütün etinizi çıkartmak zorunda kalmazsınız. Siz kullanacağınız küçük porsiyonu derin dondurucudan çıkarırken kullanmayacağınız kısım güvenli bir şekilde derin dondurucunuzda muhafaza olmaya devam eder. Ayrıca küçük parçalara ayırdığınız etleri alüminyum folyo ile sararsanız güçlü bir ısı yalıtımı sağlayarak maksimum dondurma verimliliği de elde etmiş olursunuz.

    İlk giren ilk çıkar!

    Etlerinizi derin dondurucu da muhafaza ederken dikkat etmeniz gereken bir diğer unsur ise ilk girenin ilk çıkacağı kuralıdır. Bu kurala göre derin dondurucunuza önce koymuş olduğunuz ürünler ilk tüketeceğiniz ürünler olmalıdır. Bunu da alüminyum folyo ile sarmış olduğunuz etlerin üzerine derin dondurucuya koymuş olduğunuz tarihi yazarak takip edebilirsiniz. Bu sayede, etin ne kadar uzun süredir derin dondurucu içinde bulunduğunu hatırlamak zorunda kalmazsınız ve hangi eti ilk kullanmanız gerektiğini kolayca bulabilirsiniz.

    Sakatat diye tabir edilen hayvansal ürünler çabuk tüketilmelidir

    Nasıl ki her etin lezzeti farklıdır, aynı zamanda etlerin bozulma süreleri de farklıdır. Sakatat diye tabir edilen hayvansal ürünler diğer etlere nazaran daha hızlı bozulurlar. Bu nedenle bu ürünlerin mümkün olan en kısa sürede tüketilmesi gerekmektedir.

    Uğur Derin Dondurucuları elektrik kesintilerinde 48 saate kadar koruma sağlar

    Şüphesiz ki et ve et ürünlerini saklamada en sık karşılaşılan olumsuz durumların başında elektrik kesintileri geliyor. Klasik derin dondurucular tıpkı buzdolapları gibi elektrik kesintisinden kısa bir süre içinde dondurma işlevini kaybederler ve ürünlerin hızla çözülmesine neden olurlar. Çözünmeye başlamış olan etleri ise elektrik geldikten sonra yeniden dondurmak sağlık açısından riskler barındırır. Bu nedenle, elektrik kesilse dahi içindeki ürünleri saatler boyu korumaya devam edebilen yeni nesil derin dondurucu modellerini tercih etmeniz ürünlerinizi daha uzun süre muhafaza etmeniz açısından büyük önem taşır.

    Türkiye’nin ilk ve en büyük derin dondurucu üreticisi olan Uğur Soğutma, ürettiği yeni nesil dikey ve yatay derin dondurucu modelleri ile elektrik kesintilerinde dahi 48 saate kadar koruma sağlayarak etlerinizi kelimenin tam anlamıyla aylar boyunca güvenli, sağlıklı ve besin değerleri ile lezzetlerini yitirmemiş bir şekilde saklamanızı olanak sağlar.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.