DOLAR 32,3374
EURO 35,2009
ALTIN 2247,444
BIST 8718,11
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Ukrayna Dinyeper Köprüsü’nü Onur Taahhüt inşa edecek

    Ukrayna Dinyeper Köprüsü’nü Onur Taahhüt inşa edecek
    04.03.2020
    A+
    A-
    Ukrayna’nın başkenti Kiev’i ülkenin güneydoğusuna bağlayacak Dinyeper Köprüsü’nün inşaat ihalesini 487 milyon dolarlık teklifle Onur Taahhüt kazandı. Bir Türk inşaat şirketi tarafından alınan ihale kapsamında siyasi karışıklıktan dolayı yapımı ertelenen köprü inşaatı sözleşmeye göre 48 ayda tamamlanacak.

    Ukrayna’nın Zaporojye kentinde 2004’den beri tamamlanamayan köprü inşaatının yapım ihalesini 487 milyon dolarlık teklifle yurtiçi ve yurtdışında karayolu, havaalanı, baraj, iş merkezi ve alt yapı sektörlerinde bugüne dek birçok projeye imza atan Onur Taahhüt kazandı. Ukrayna’da bugüne kadar yapılan en büyük ihale olan Dinyeper Köprü inşaatı ihalesi bugün Ukrayna Bakanlar Kurulu’nda Onur Grup Yönetim Kurulu Başkanı Onur Çetinceviz’in katılımıyla imzalandı.

    Onur Grup Yurt Dışı Projeler Koordinatörü Emre Karaahmetoğlu ihalenin Ukrayna’da bugüne kadar yapılan en büyük ihale olduğunu, böylesine büyük bir projeyi üstlenmekten gurur duyduklarını ve en kısa sürede tamamlayacaklarını belirtti.

    2004 yılında başlanmasına karşın sık hükümet değişikliği ve ihtilaller nedeniyle tamamlanamayan köprünün inşaat ihalesini alan Onur Taahhüt, sözleşme tarihinden itibaren en geç dört yıl içinde projeyi tamamlayacak. Dinyeper Nehri üzerinde kurulacak köprü, Ukrayna’nın başkenti Kiev’i ülkenin güneydoğusuna bağlayarak toplam uzunluğu 9.1 km olan Borispol – Dnipro- Zaporijya- Mariupol N-08 otoyolunun bir parçası olacak.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.