DOLAR 32,599
EURO 34,7891
ALTIN 2495,294
BIST 9468,6
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Ülke ekonomisinin itici gücü; İnşaat

    Ülke ekonomisinin itici gücü; İnşaat
    09.10.2017
    A+
    A-

    Türkiye genelinde konut satışları 2017 Temmuz ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 42,4 oranında artarak 115. 869 olarak kayıtlara geçti. Konut satışlarında, İstanbul 18.083 konut satışı ve yüzde 15,6 ile en yüksek payı alırken İstanbul’u, 11.669 konut satışı ve yüzde 10,1 pay ile Ankara, 6.509 konut satışı ve yüzde 5,6 pay ile İzmir izledi. Bu büyümeyi Türkiye İstatistik Kurumu da (TÜİK) açıkladığı ikinci çeyrek rakamlarıyla kanıtladı. TÜİK’e göre; Türkiye ekonomisi bir önceki yılın aynı çeyreğine göre yüzde 5,1 büyüdü. Gayrisafi yurt içi hâsıla ise yüzde 3,2 arttı. Bu büyümede inşaat ve imalat sanayi başı çekti.

    İnşaat ve gayrimenkul sektörü, Türkiye ekonomisinin lokomotif sektörlerinin başında geliyor. Sektörün GSMH’deki payı yüzde 20, iş gücü istihdamındaki payının yüzde 25’lerde olduğu düşünüldüğünde, 2017 yılından sektörün beklentisi oldukça yüksek. Bu beklentiyi ikinci çeyrek rakamları da destekliyor. Türkiye İstatistik Kurumu da (TÜİK) açıkladığı ikinci çeyrek rakamlarına göre; Türkiye ekonomisi bir önceki yılın aynı çeyreğine göre yüzde 5,1 büyüdü. Gayrisafi yurt içi hâsıla ise yüzde 3,2 arttı. Bu büyümede inşaat ve imalat sanayi başı çekti.

    Ceylan olarak herkesin ev sahibi olmasını istiyoruz”

    Bu farkındalıkla inşaat sektörünün kentsel dönüşüm projeleriyle hızla yol kat ettiğini söyleyen Ceylan İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Muammer Ceylan, sektörün Türkiye ekonomisinin itici gücü olduğunu söyledi. Ceylan İnşaat’ın Türkiye’nin 2023 yıl hedefleri doğrultusunda kiracıları ev sahibi yaparak ülke ekonomisini desteklemek istediğinin altını çizen Muammer Ceylan, Kiracıyı ev sahibi yapma hedefimiz bulunuyor. Toplumun her kesimi için özgürce yaşanabilecek yapılar inşa ediyoruz. Modern yaşamın tüm ihtiyaçlarına cevap verebilen kaliteli ve güvenilir yaşam alanları yaratmak için çalışıyoruz. Toplumun her kesimi için özgürce yaşanabilecek sosyal alanlar yaratmak için ekonomikliği, estetiği ve güvenliği bir arada sunmayı hedefliyoruz. Yapı alanında kalıcı çözümleri sunmak olan hizmet anlayışımızı ‘Önce İnsan’ prensibiyle birleştiriyor, konut sahibi olmak isteyen müşterilerimizi faiz ve vade kıskacından kurtarıp peşin fiyatına vadeli satışlar yaparak sürdürüyoruz” dedi.

    Ayrıca Türkiye inşaat sektörünün Türkiye’nin en büyük istihdam sağlayan kollarından biri olduğun tekrar hatırlatan Ceylan İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Muammer Ceylan, sektörün tek başına yüzde 8, sektöre bağlı 250 yan sektör çalışanıyla da bu oranın yüzde 25’i bulduğunu aktardı.


    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.