DOLAR 32,5004
EURO 34,6901
ALTIN 2496,864
BIST 9693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Uludağ Ekonomi Zirvesi’nde Finansın geleceği tartışıldı

    23.03.2018
    A+
    A-

    Borsa İstanbul’un oturum sponsorluğunda gerçekleşen ‘Finansın Geleceği’ konulu panelde katılımcılar, dünyada ve Türkiye’de finans sektörünü tartıştı.

    Moderatörlüğünü Şekerbank Genel Müdürü Servet Taze’nin yaptığı panele; Borsa İstanbul Yönetim ve İcra Kurulu Başkanı Himmet Karadağ, HSBC Türkiye Genel Müdürü Selim Kervancı, Citibank CEO’su Serra Akçaoğlu ve Halkbank CEO’su Osman Arslan katıldı.

    Teknolojik Dönüşümü Tamamlıyoruz

    Borsa İstanbul Yönetim ve İcra Kurulu Başkanı Himmet Karadağ, yıl sonuna kalmadan borsanın teknolojik dönüşümünü tamamlamış olacaklarını belirtti. “Yeni ürünlerle yerli yatırımcıların ilgisini daha çok çekmek istiyoruz” diyen Karadağ; “Makro göstergelerde 2017 senesi, Türkiye için başarılı bir toparlanma yılı oldu. Yabancı yatırımcıların Türkiye’deki hisselere talebi gayet yüksek. Önümüzdeki dönemde yerli yatırımcıyı da cesaretlendirici hamleler yapacağız” şeklinde konuştu.

    KOBİ’leri İhracatçı Yapmalıyız

    Halkbank CEO’su Osman Arslan; KOBİ’lerle çok önemli bağları bulunduğunu, 1.6 milyon esnafa ulaştıklarını belirtti. “KOBİ’lere 2017’de en fazla kredi veren banka biziz. KOBİ’leri ihracatçılara dönüştürmek için çalışıyoruz. KOBİ’leri dünyaya açacak hamleleri yapmayı hedefliyoruz” diyen Arslan, bankaların şirketlere standart değil uzmanlaşmış ürünler ve hizmetler sunması gerektiğinden bahsetti.

    Finansmanda Sürdürülebilir Projelere Öncelik Veriyoruz

    HSBC Türkiye Genel Müdürü Selim Kervancı; küresel ölçekte 2025 senesine kadar 100 milyar dolarlık bir miktarı teknolojiye yatırım yapan şirketlere kullandırma yönünde bir taahhütte bulunduklarını anlattı. Kervancı, sürdürülebilir yatırımlara destek vermeye devam edeceklerinin altını çizdi.

    Başarılı Banka Olmanın Tanımı Değişti

    Citibank CEO’su Serra Akçaoğlu da günümüz bankacılığında hız ve maliyetlerin aşağıya çekilmesinin çok önem kazandığını belirtti. Gelecekte bankaların başarısının karlılıklarına göre ölçülmeyeceğini söyleyen Akçaoğlu; “Finanse ettiğimiz firmaları dünyaya ne derecede açıyoruz, önemli olan bu. Başarımız buna göre ölçülecek” dedi.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.