DOLAR 32,3221
EURO 35,0959
ALTIN 2300,177
BIST 9046,52
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Uluslararası Ayakkabı Moda Fuarı’nda 13 bin 315 sektör profesyoneli ağırlandı

    Uluslararası Ayakkabı Moda Fuarı’nda 13 bin 315 sektör profesyoneli ağırlandı
    11.10.2017
    A+
    A-

    Ayakkabı ve saraciye sektörüne yön veren 1.000’in üzerinde marka, Uluslararası Ayakkabı Moda Fuarı’nda (AYMOD) uluslararası yatırımcılar ile bir araya geldi. Fuar, 13 bin 315 yerli ve yabancı ziyaretçinin katılımı ile düzenlendi.

    Uluslararası Ayakkabı Moda Fuarı (AYMOD), ayakkabı ve saraciye sektörüne yön veren 1.000’in üzerinde markanın katılımı ile CNR EXPO Yeşilköy’de bu yıl 58’inci kez düzenlendi. Önümüzdeki yılın ilkbahar-yaz sezonuna ait kadın-erkek ayakkabısından, çocuk ayakkabılarına kadar klasik, spor, el yapımı binlerce yeni modelin sergilendiği fuara, Almanya, Beyaz Rusya, Ukrayna, Suudi Arabistan, Yunanistan, Çin, İran, İtalya, Katar, Tunus’un da aralarında bulunduğu 82 ülkeden, 13 bin 315 yerli ve yabancı ziyaretçi katıldı.

    800 milyon dolarlık ayakkabı ihracatına AYMOD desteği

    AYMOD, CNR Holding Kuruluşu Pozitif Fuarcılık tarafından Türkiye Ayakkabı Sanayicileri Derneği (TASD), Türkiye Ayakkabı Sektörü Araştırma Geliştirme Eğitim Vakfı (TASEV), KOSGEB desteğinde 60 bin metre kare alanda organize edildi. Ayakkabı sektörünün ve AYMOD Fuarı’nın ivme kazandığına dikkat çeken TASD Başkanı Süleyman Gürsoy, “Bu yıl fuarımızda nitelikli ziyaretçi sayısını da artırmış bulunuyoruz. Fuarda alım heyetleri ve yabancı ziyaretçiler konusunda önümüze koyduğumuz hedefleri gerçekleştirdik. Bir sonraki AYMOD’da hedeflerimizi daha da büyüteceğiz” AYMOD’daki en büyük hedeflerinin 800 milyon dolar olan sektör ihracatına destek sağlamak olduğunu belirten CNR Holding Genel Koordinatörü Cem Şenel de “Sektör ihracatının büyük bir bölümü AYMOD Fuarı’ndaki görüşmeler sonucunda gerçekleştiriliyor. Firmalar fuar aracılığıyla hedefledikleri yurt dışı pazarlara ulaşma imkanı buluyor” dedi.

    350 milyon çift ayakkabı üretimi

    Rusya’nın en ünlü perakende zincir mağazalarından Tervolina, Alman markası Dielmann, Versace gibi dünyaca ünlü markaların yanı sıra, Ayakkabı Dünyası, Beta, Beymen, Boyner, Desa, Divarese, Flo, Greyder, Hotiç gibi 1.0000’in üzerinde zincir mağazanın üst düzey yöneticileri AYMOD’a özel davetli olarak katılım gösterdiler. Fuara katılan yerli ve yabancı alıcılar, Hammer Jack, Tergan, Twigy, Cabani, Ricardo Colli, MCP, Scooter, Conteyner, Euromar, Lapinta, Devran, İnuovo Lota, Ridge, İlvi, Marcomen, Bulldozer, Darkwood, Topbaş United, Ferudun Kundura, Poletto, Dunlop’un da aralarında bulunduğu pek çok firmayla ikili görüşmelerde bulundu. AYMOD’a katılan firmalar, 350 milyon çift ayakkabı üretimi olan Türk ayakkabı sektörünün iç piyasada doyuma ulaştığını, amaçlarının AYMOD Fuarı ile yurt dışı pazarlara açılmak olduğunu belirtti.

    İyi çalışmalar dileriz / PR Basın Halkla ilişkiler

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.