DOLAR 32,5223
EURO 34,8736
ALTIN 2485,527
BIST 9530,47
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Uluslararası Master of Cake Başkent 2018’in en yetekenli pastacısı Azerbaycan’dan

    Uluslararası Master of Cake Başkent 2018’in en yetekenli pastacısı Azerbaycan’dan
    24.09.2018
    A+
    A-

    Uluslararası düzeyde katılımcıların yer aldığı “Master Of Cake Başkent – Pasta Yarışması ve Pastacılık Festivali”’nde pasta şefleri yeteneklerini ortaya koydu.

    Avrupa ülkeleri İran, Irak, Azerbaycan ve Dubai gibi Arap ülkeleri’nden katılımcıların olduğu festival kapsamındaki pasta yarışmasında dünya standartlarında eserler yer aldı. Dünya genelinde uzman jüri üyelerinin oylaması sonucu ise birinciliği Azerbaycan’dan Sanan Pasheyev kazandı

    Bu yıl ikincisi düzenlenen “Uluslararası Master Of Cake Başkent Pasta Yarışması ve Pastacılık Festivali”, pasta sanatına ilgi duyanları bir araya getirdi. 500’ e yakın pastacının katılım sağladığıfestivalde 140 yarışmacının becerisini oraya koyduğu pastalar yarıştı.

    Birbirinden güzel pastaların yarışacağı etkinlikte, festivalin birincisi Azerbaycanlı Sanan Pashayev iki bin TL’lik büyük ödülün sahibi oldu. Festivale, Dr. Paste Şeker Hamurları, Paseksan ve Bella Çikolataları markaları altın sponsor olarak destek olurken bir çok firmada standı ile yer aldı.

    Pastanın her hali bu festivalde şekil buldu

    Birbirinden güzel pastaların sergilendiği pasta yarışmasının jüri üyeleri arasında; TAŞFED Aşçılar Federasyonu Genel Sekreteri Bayram Özrek, Lefkoşe Üniversitesi Gastronomi Bölümü Öğretim Görevlisi Zihni Türksel, Dünya’da 5 Altın Madalyayı tek bir yarışmada aynı anda alma özelliğine sahip Şef Tuba Geçkil,TAFED Kurucu Başkanı Haşim Demirtaş ve Dünya Aşçılar Federasyonu -i WACS Üyesi Jeton Taravari yer aldı.

    Pastacılığın sınırlarının zorlandığı festivalde, pastaları oldukça detaylı değerlendiren uzman jüri üyeleri en iyiyi seçmek için hayli zorlandı. Hayal gücü, pasta ve sanatın birleşip sınırlarının ortadan kalktığı festivalde, özgün tasarımlar 15 ayrı kategoride yarıştı. Etkinlikte, pasta sanatındaki farklı tasarımların sergilenmesinin yanı sıra Milli Takım Kaptanı ve Uluslar arası yarışmalarda birçok Altın Madalya sahibi olan Tuba Geçkil tarafından büyük bir büst çalışması hazırlandı. Festivale ilk kez katılım sağlayan butik pasta ve modelleme eğitmeni Funda Akay, ve Burcu Atasoy tarafından da ücretsiz olarak Çiçek Eğitimleri verildi.

    Aynı zamanda festivalde Pasta Sanatçısı Ünlü Pasta Eğitmeni Nurcan Özkara tarafından, Türkiye’de ilk olma özelliği taşıyan, 25 metre karelik bir alanda masal kahramanlarının konu alındığı ve yenilebilir parçalardan oluşan ‘’Masal Köy’’adlı pasta çalışması ise ziyaretçiler tarafından büyük ilgi gördü. Ayrıca Pasta yapımında yepyeni bir tekniği başarıyla uygulayan Irak’tan gelen Pasta şefi Mehdi Jabbarpoursattari’de uygulamalı anlatımları ile festivale renk kattı. İki gün boyunca, uygulamalı demo gösterileri, pastacılık şovları ile devam eden festival, ödül töreni ile birlikte sona erdi.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.