DOLAR 32,5004
EURO 34,6901
ALTIN 2496,864
BIST 9693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Uluslararası tasarım yarışmasına başvurular başladı

    Uluslararası tasarım yarışmasına başvurular başladı
    10.06.2020
    A+
    A-

     

    Banyo alanları için tasarladığı ve ürettiği yenilikçi ürünleriyle dünyanın önde gelen markalarından Roca, bu yıl uluslararası tasarım yarışması jumpthegap®’in COVID-19 salgını süreci kapsamında özel bir versiyonunu düzenliyor.  Bugüne dek 150 ülkeden 25 binden fazla tasarımcının yer aldığı uluslararası yarışma, tasarım dünyasında küresel bir referans noktası olarak konumlanıyor.  Yeni normal dönemine ilişkin yaratıcı fikir ve tasarımlarını paylaşmak isteyen tüm dünyadan tasarımcılara açık olan yarışmaya başvurular 23 Haziran tarihine kadar online olarak yapılabilecek.


    Banyolarda daha fazla sağlık, hijyen ve konfor odaklı yeni ürünler ve çözümler sunmaya odaklanan Roca, uluslararası tasarım yarışması jumpthegap®’in bu yıl özel bir versiyonunu sunuyor. Tüm dünyadan tasarımcılara açık olan jumpthegap® değişen ihtiyaç ve beklentilere yönelik yaratıcı fikirleri olan tasarımcıları ortak senaryolar oluşturacakları bir platform kurmaya davet ediyor.

    Bu yıl temasını pandemi süreci ve sonrasına göre yaratılacak senaryolara uyarlayan yarışmaya katılacak olanlar, daha iyi bir gelecek için toplumun yeni ihtiyaçlarına yanıt verecek fikir ve tasarımlarını 23 haziran 2020 tarihine kadar paylaşabilirler.

    Roca Group Marka İletişim Direktörü Xavier Torras, yarışmayla ilgili olarak şu açıklamayı yaptı: “Kişisel hijyen, temizlik ve dezenfeksiyon ile ilgili yeni ihtiyaçlarımızı belirleyen yeni bir senaryo, ‘yeni bir normal’ ile karşı karşıyayız. İnsanların güvenli bir ortamda hareket etme ve hem evde hem de kamusal alanda güvenli ürünler kullanma beklentisi ve ihtiyacı bu yeni süreçte hayati öneme sahip olacak. Bu süreç elbette evlerimizdeki banyolar ile sınırlı olmayacak, diğer alanlara da yayılacak. Bu nedenle Roca bu yarışma kapsamını  sadece banyo alanı ile sınırlı tutmadı.”

     

    Başvurular 23 Haziran’a kadar devam ediyor

    Barcelona Tasarım Merkezi  (BCD) işbirliği ile bugüne dek 8 kez düzenlenen jumpthegap®, 150 ülkeden 25 binden fazla katılımcı ile uluslararası mimarlık ve tasarım öğrencileri ve profesyonellere yenilikçi çözümler üreterek yeteneklerini sergilemek için bir platform sunuyor. Yarışmaya kayıtlar resmi web sitesi www. jumpthegap. net üzerinden yapılabilecek ve  proje teslim süresi de dahil olmak üzere 8-23 Haziran 2020 tarihleri arasında katılımcılara açık olacak. Kazanan 5 proje 23 Temmuz 2020’de açıklanacak. Yarışmada seçilen 5 projenin her birine 1000 Euro, toplamda 5.000 Euro ödül verilecek.

    Yarışmanın her biri alanında uzman jüri üyeleri ise;

    ABD- WantedDesign kurucuları Odile Hainaut-Claire Pijoulat

    ABD- Bill & Melinda Gates Vakfı  Su, Sanitasyon ve Hijyen Programı Kıdemli Yöneticisi Carl Hensman

    Belçika- Birleşmiş Milletler Bölgesel Enformasyon Merkezi Direktörü Deborah Seward Arjantin- Luciano Kruk Studio kurucusu Luciano Kruk

    İspanya- Roca Group Marka İletişim Direktörü Xavier Torras

    İspanya- Barselona Tasarım Merkezi (BCD) üst kademe yöneticilerinden Isabel Roig

    İspanya-Roca Global İnovasyon Proje Müdürü Jordi Corral

    İspanya- Roca Tasarım Merkezi Direktörü Ernest Hernandez

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.