DOLAR 32,5842
EURO 34,7999
ALTIN 2511,389
BIST 9693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    UNDP Türkiye İyi Niyet Elçisi Mert Fırat, Şanlıurfa’da kadınlar ve gençlerle buluştu

    UNDP Türkiye İyi Niyet Elçisi Mert Fırat, Şanlıurfa’da kadınlar ve gençlerle buluştu
    21.03.2018
    A+
    A-

    Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı’nın (UNDP) Türkiye’deki ilk İyi Niyet Elçisi Mert Fırat, Şanlıurfa’da Suriyeli ve Şanlıurfalı kadın ve gençlerle bir araya geldi.

    Kadınlar bir arada güçleniyor

    Kadınların sosyal ve ekonomik becerilerini güçlendirici faaliyetlerin yürütüldüğü GAP İdaresi Mehmet Parmaksız Çok Amaçlı Toplum Merkezi’ni (ÇATOM) ziyaret eden Fırat, keçe, el sanatları ve dikiş atölyelerini gezdi, Suriyelilere yönelik Türkçe kursu dersine katıldı.

    ÇATOM’da haftada ortalama 400’ün üzerinde kadın ve çocuk faaliyetlere katılıyor. UNDP ve GAP Bölge Kalkınma İdaresi işbirliği ile gerçekleştirilen faaliyetlerde üretim, satış ve pazarlama gibi kadınların ekonomik gelir elde etmesine yönelik eğitim ve atölye çalışmaları sunuluyor; aynı zamanda toplumdaki rollerinin ve aralarındaki sosyal uyumun güçlendirilmesi hedefleniyor.

    1,5 milyonun üzerinde Suriyeliye ev sahipliği yapan Güneydoğu Anadolu’da yaşayanlar Suriyelilerin yüzde 45’i kadın. Şanlıurfa nüfusunun yüzde 24’ü ise Suriyeli. Faaliyetlerinde Suriyeliler ve bölge halkının ihtiyaçlarını bir arada ele alarak bölgesel dinamikleri göz önünde bulunduran UNDP Türkiye, bugüne dek bölgede 14 ÇATOM’da 70’in üzerinde etkinlik düzenledi. Bu etkinliklerle 1.900’ün üzerinde Suriyeli kadın ve bölge halkından 2.600 kadına ulaşıldı.

    UNDP Türkiye, yerel, ulusal ve uluslararası paydaşlarıyla birlikte, ÇATOM’ların kurumsal kapasitelerini ekipman, teknik ve danışmanlık hizmeti desteği yoluyla güçlendirmeye devam ediyor.

    Kodlamanın evrensel dili gençleri birleştirdi

    UNDP Türkiye’nin hem bireyler, hem topluluklar, hem de kurumların kapasitesini güçlendirmeye ve kadınların yanı sıra gençlerin de dayanıklılığını artırmaya destek olduğunu vurgulayan Mert Fırat, Harran Üniversitesi’ni de ziyaret etti.

    Kar amacı gütmeyen bir inovasyon kuruluşu olan Re:Coded ve Bilgi Üniversitesi teknik işbirliği ile UNDP Türkiye öncülüğünde yedi aydan bu yana devam eden Android kodlama eğitimi öğrencileriyle sohbet eden Fırat, öğrencilerin kendilerini geliştirmelerine yönelik motivasyon mesajları verdi.

    Uzaktan eğitim portalı Udacity ve Google’ın tasarladığı Android Temel Bilgileri Nanodegree eğitimleri, mültecilere ve dezavantajlı gençlere geleceğin mesleklerini edinmelerinin yolunu açıyor. İngilizce dilinde verilen eğitimlere katılan Suriyeliler de dâhil toplam 28 genç, şirketlerden alınan pratik ihtiyaç taleplerine yönelik mobil uygulamalar geliştirdi, kod yazdı ve teorik bilgilerini uygulamalı derslerle zenginleştirdi.

    Gençlerin yaratıcı kapasitelerine ve insana yakışır iş ve gelir olanaklarına erişimini destekleyici yatırım yapılan eğitim sonunda, toplam yedi mobil uygulama geliştirildi.

    Etkinlik UNDP Türkiye ve GAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı tarafından hayata geçirilen ve Japonya Hükümeti tarafından finanse edilen “Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde Sosyal İstikrarın Güçlendirilmesi Projesi” kapsamında düzenlendi.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.