DOLAR 32,5848
EURO 34,9069
ALTIN 2437,837
BIST 9645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Ünlü İtalyan markası Rapsel Düzce’de yatırım yaparak büyüyecek

    Ünlü İtalyan markası Rapsel Düzce’de yatırım yaparak büyüyecek
    05.05.2017
    A+
    A-

    Ürünleri halen New York Modern Sanatlar, Chicago Mimarlık Sanat ve Milano Prada Müzesi gibi önde gelen müzelerde sanat eseri olarak sergilenen dünyaca ünlü İtalyan mobilya markası Rapsel’in kurucusu Aldo Provini; Ortadoğu, Türki Cumhuriyetler ve Rusya’ya açılma planı kapsamında Türk ASH INTERNI şirketi ile stratejik ortaklık kurdu. Türkiye’deki ilk mağazasını geçtiğimiz yıl sonunda İstanbul’da açan Rapsel, Avrupa ülkelerinde rekabetçi fiyatlara sahip olmak için de Düzce’de üretim yapacak.

    İsmini İtalyanca “rappresentanze selezionate” yani “en iyi tasarımların seçkisi” söyleminden alan dünyaca ünlü İtalyan mobilya markası Rapsel’in kurucusu Aldo Provini, Türkiye’nin doğusunda büyümek ve Avrupa’da rekabetçi fiyatlara sahip olabilmek için Türk ASH INTERNI ile stratejik bir ortaklığa imza attı. Başta Philippe Starck olmak üzere Hariri Hariri, Matteo Thun, Andree Putman, Dante Donegani, Giovanni Lauda, Shiro Kuramata, Adri Hazebroek gibi dünyanın önde gelen çok sayıda tasarımcısının imza attığı bir koleksiyona sahip olan Rapsel’in İstanbul Anadolu Yakası’nda açılan ilk mağazasının açılışı kapsamında Türkiye’ye gelen Aldo Provini; yaptıkları ortaklık, yatırım planları ve hedefleri hakkında bilgi verdi.

    “Büyüme hedefimizi gerçekleştirmede Türkiye stratejik öneme sahip”
    Uzun süredir Ortadoğu, Türki Cumhuriyetler ve Rusya’ya açılma planı ile Avrupa’da rekabetçi maliyet için bir arayış içerisinde olduklarını belirten Aldo Provini, “Bu iki planımızı da hayata geçirebilmek için Türkiye en doğru ülke. Çünkü çok stratejik bir konuma sahip. Bu nedenle bir Türk ortak arayışımız vardı. Yolumuz ASH INTERNI ile kesişti. ASH INTERNI ile birlikte hedefimiz öncelikle Avrupa pazarında daha rekabetçi olabilmek ve Rapsel ürünlerini Türkiye’nin doğusundaki ülkelere ihraç etmek” dedi.

    “Avrupa’da rekabetçi fiyat için Düzce’de üretim yapacağız”
    Türkiye’nin üretim maliyetleri açısından da çok avantajlı bir ülke olduğunu vurgulayan Provini, “Dünya mobilya sektöründe üretim, rekabetçi maliyet arayışı nedeniyle Romanya, Bulgaristan, Çin, Hindistan gibi ülkelere kayıyor. Biz ise Türkiye’yi tercih ettik çünkü hem stratejik konumu hem de nitelikli ve yetişmiş iş gücünden dolayı daha büyük fırsatlar gördük. Bu kapsamda Düzce’de bir üretim tesisi kiralayarak, tesis kurulum çalışmalarına başladık. Kısa bir zaman içerisinde üretime başlayacağımız bu tesisi önümüzdeki yıllarda ihracat bağlantılarımızın artmasıyla birlikte büyütmeyi planlıyoruz. Burada İtalyan teknolojisi ve kalite standartları ile kuracağımız tesiste üreteceğimiz maliyet açısından avantajlı ürünlerle Avrupa pazarında da daha rahat rekabet edebileceğimizi düşünüyoruz” diye konuştu.

    “İtalyan kalitesini ulaşılabilir fiyatlarla Türk tüketicisine sunuyoruz”
    Dünyada tasarım konusunda bilinen en önemli ödüllerin çoğunu alan Rapsel’in Türkiye’deki ilk mağazasını İstanbul Anadolu Yakası’nda açtıklarını anlatan ASH INTERNI Ortaklarından Ayşen Uz, “Dünyaca ünlü markaların mağaza dekorasyonlarında kullanılan Rapsel markalı ürünleri, Hollywood ünlüleri ve dünya siyasetinin önde gelen simaları da evlerinde kullanıyor. Bu değerli markayı Türkiye’ye getirmiş olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Anadolu Yakası’nda açtığımız mağazamız açıldığı günden bu yana bir tanıtım yapmamamıza rağmen büyük ilgi görüyor. Hedefimiz İtalyan yaratıcılığı ve kalitesini ulaşılabilir fiyatlarla Türk tüketicisine sunmak. Bu kapsamda yıl sonuna kadar İstanbul Avrupa Yakası, Ankara, İzmir, Antalya, Gaziantep ve Kıbrıs’ta olmak üzere 6 yeni mağaza daha açmayı planlıyoruz” dedi.

    “İhracat bağlantıları kurmaya başladık, 2018 yılı ihracatta atılım yılımız olacak”
    Bu yıl Türkiye’de 10 milyon TL’lik bir yatırım yapmayı planladıklarını belirten Uz, “Rapsel dünyanın en büyük tasarım markasına tam 40 yıldır yaptığı büyük yatırımlarla sahip oldu. Bu kapsamda yatırım bütçemizde en büyük kalemi Rapsel’i Rapsel yapan tasarım oluşturuyor. Bunun dışında yeni mağazalar, personel ve altyapı gibi kalemlerle yıl sonuna kadar toplam yatırımımız 10 milyon TL’ye ulaşmış olacak. Türkiye üzerinden Doğu’ya açılma planımız doğrultusunda çok hızlı bir şekilde ihracat bağlantıları da kurmaya başladık. Azerbaycan, Gürcistan, Lübnan ve Dubai’deki firmalarla görüşmelerimiz sürüyor. Bu yıl sonuna kadar hedefimiz 3 milyon TL’lik ihracat yapmak. 22-25 Mayıs tarihlerinde Dubai’de yapılacak olan ve dünyanın en önemli mobilya ve dekorasyon fuarları arasında yer alan INDEX Fuarı’na da katılıyoruz. Bu fuarın Doğu’ya açılma planımız kapsamında önemli bağlantılar kuracağımız bir fuar olacağına inanıyoruz. Bu kapsamda 2018 yılı ihracatta atılım yılımız olacak” diye konuştu.

    Avrupa’da tekli ürünler Doğu’da ise takımlar talep görüyor
    Avrupa ülkelerinde ev mobilyası konusunda tekil tasarım, iç dekorasyon objesi yaklaşımının talep gördüğünü anlatan Uz şöyle devam etti: “Türkiye, Orta Doğu, Arap Ülkeleri, Türki Cumhuriyetler ve Rusya’da ise daha çok takım mantığı talep görüyor. Bu kapsamda Rapsel, ev mobilyası konusunda iş stratejisini değiştirerek tekil tasarım ev objesi satmak yerine komple ambiyans sunumu mantığı ile koleksiyon tasarlamaya başladı. Bu doğrultuda hazırlanan ilk mobilya koleksiyonumuzu 2018 Salone Del Mobile de sergileyeceğiz. Ev mobilyasında takım mantığının sunulacağı iki yurtdışı mağazasının ise sanat ve tasarım alanında dünyadaki en önemli şehirler olan Milano ve Chicago’da 2018 yılı içerisinde açılması planlanıyor.”

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.