DOLAR 32,487
EURO 34,9473
ALTIN 2430,491
BIST 9809,17
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Ünü sınırları aşan İyilik Elçileri Madame Tussauds İstanbul’da

    Ünü sınırları aşan İyilik Elçileri Madame Tussauds İstanbul’da
    04.06.2018
    A+
    A-

    Dünyanın en ünlü balmumu heykel müzesi Madame Tussauds, İstanbul’daki merkezinde ününün getirdiği gücü iyilik için kullanan yıldızlara ev sahipliği yapıyor. Her biri adeta bir iyilik elçisi olan bu ünlü isimlerden Çevre Koruma çalışmaları yapan Leonardo DiCaprio’yu, durmaksızın yardım kampanyalarında yer alan Beyoncé’yi, Birleşmiş Milletler İyi Niyet Elçisi Angelina Jolie’yi, dünyayı daha güzel bir yer haline getirmek için çalışan Beren Saat’i ve çok daha fazla yıldızı Madame Tussauds İstanbul’da ziyaret edebilirsiniz.

    250 yıllık büyüleyici bir tarihe sahip olan balmumu heykel müzesi Madame Tussauds’nun İstanbul’daki merkezinde tarih, kültür-sanat, bilim, spor ve eğlence alanlarından 60’a yakın ünlü ismin balmumu figürü bulunuyor. Bu isimlerin arasında ününün getirdiği gücü iyilik için kullanan birçok yıldız da yer alıyor. Çevreyi korumak ve insanları bu doğrultuda bilinçlendirmek için uzun süredir çalışmalar yürüten Leonardo DiCaprio, kendisini çağdaş bir feminist olarak tanımlayan ve birçok sosyal sorumluluk projesinde yer alan Beyoncé, 4 Haziran’da yeni yaşına giren Birleşmiş Milletler İyi Niyet Elçisi Angelina Jolie ve sosyal sorumluluk faaliyetleriyle herkese örnek olan Beren Saat iyi niyet elçisi olarak başı çekiyor.

    Amerikalı aktör ve film yapımcısı olmasının yanında, çevre aktivisti olarak tanımlanan Leonardo DiCaprio uzun yıllardır dünyayı daha güzel bir yer haline getirmek için çalışmalara destek veriyor. Başarılı oyuncu sosyal faaliyetlerine 24 yaşında DiCaprio Vakfı’nı kurarak profesyonel bir şekilde başladı. Çevreye yönelik projeleri ve yardımlarıyla birçok ödüle layık görülen DiCaprio, 2016 Oscar Ödülleri’nde En İyi Aktör ödülünü kazandığında yaptığı konuşmayla, çevreciliğin karakterinin ayrılmaz bir parçası olduğunu bir kez daha ispatlamıştı. DiCaprio özel yaşamında vejeteryan besleniyor, çevre dostu hibrit araç kullanıyor ve evinde kullandığı elektriği ise güneş enerjisiyle üretiyor.

    “Güç size verilmez, onu kendiniz almak zorundasınız” sözüyle kitlelere ilham veren Beyoncé ise zamanımızın en etkili ünlülerinden biri. Birçok konuda ününü insanlara yardım etmek için kullanan şarkıcı, doğal afet sonrası yardım vakıflarına bağışlar yapıyor; kadınların eğitim görmesi ve güçlenmesini destekleyen projelerde yer alıyor; çocukların sağlığı için çalışmalar yürütüyor. Aynı zamanda daha geniş kitlelere seslenmek için şarkılar yayınlıyor ve marka yüzü olduğu sosyal sorumluluk projelerinde yer alıyor.

    İyilik elçisi denilince akla ilk gelen isimlerden biri de şüphesiz Angeline Jolie. 4 Haziran’da 43 yaşına giren ünlü oyuncu, genç yaşlarda başladığı yardım çalışmalarına hiç ara vermeden devam eden ve bütün dünya tarafından tanınan bir hayırsever. Birleşmiş Milletler tarafından 2012 yılında İyi Niyet Elçisi olarak görev alan Jolie, Afganistan, Pakistan, Ekvador, Sudan, Kenya, Kosova, Tanzanya, Ürdün gibi 20’den fazla ülkeye elçi olarak gitti. Ünlü oyuncu, hala savaş alanlarını ve mülteci kamplarını ziyaret ederek bu bölgelere iyilik dağıtmaya devam ediyor. Ayrıca Jolie, Brad Pitt ile olan evliliği süresince Kamboçyalı, Etiyopyalı ve Vietnamlı üç çocuk evlat edindi ve bu örnek davranışıyla tüm dünyanın takdirini topladı.

    Ününün getirdiği gücü daha güzel bir dünya için kullanan Türk yıldızlar da yok değil. Madame Tussauds İstanbul’un en çok ilgi gören figürlerinden biri olan ve ünü ülke sınırlarını aşan güzel oyuncu Beren Saat de marka iş birliklerinden kazandığı parayı yardım kuruluşlarına bağışlıyor. Bu özelliğiyle her zaman takdir toplayan Saat, Kadın Sığınma Vakfı Mor Çatı’ya destek veriyor; yetiştirme yurtlarındaki kızların eğitimlerine katkı sağlıyor. Lösemili çocuklar yararına yapılan projelere destek veren güzel oyuncu, meme kanseri farkındalığına dikkat çeken projelerde de yer alıyor. Daha bir çok alanda sosyal sorumluluk faaliyetlerine dahil olan Beren Saat örnek bir yıldız olarak gösteriliyor.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.