DOLAR 32,3731
EURO 35,0661
ALTIN 2326,364
BIST 9100,9
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Üsküdar Belediyesi yetim ve öksüzleri unutmadı

    Üsküdar Belediyesi yetim ve öksüzleri unutmadı
    31.05.2018
    A+
    A-

    Her gün 35 bin kişiye verdiği iftarlarla Üsküdar’da birliktelik ve paylaşım dolu bir Ramazan ayı yaşatan Üsküdar Belediyesi, her yıl olduğu gibi bu yıl da yetim ve öksüz çocukları aynı sofrada buluşturdu. Fevziye Meriç Çocuk Destek Merkezi, Katar Yardım Derneği, Sevgi Evleri, Genç Gönüllüler, Hasan Tan Çocuk Yuvası, Gebze Gönüllüler Derneği ve Suriyeli Misafirler gibi dernek ve sevgi evlerinden 450 yetim ve öksüz çocuk, Valide Sultan Gemisi’nde boğaz turu eşliğinde gerçekleşen iftarda bir araya geldi. Birbirleriyle sevgi yumağı oluşturan minikler, kimsesizlerin sesi olan Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen’in ev sahipliğinde gerçekleşen iftarda, Boğaz’ın büyüleyici atmosferi karşısında nostalji dolu anlar yaşadı.

    Üsküdar Belediyesi her sene olduğu gibi bu Ramazan ayında da birliktelik ve paylaşım dolu iftar sofraları kurmayı sürdürüyor. Düzenlediği iftar organizasyonlarında Her gün 35 bin kişiyi buluşturan Üsküdar Belediyesi, her sene geleneksel olarak düzenlediği anlamlı iftarlarından birine daha imza attı. Fevziye Meriç Çocuk Destek Merkezi, Katar Yardım Derneği, Sevgi Evleri, Genç Gönüllüler, Hasan Tan Çocuk Yuvası, Gebze Gönüllüler Derneği ve Suriyeli Misafirler gibi dernek ve sevgi evlerinden 450 yetim ve öksüz çocuk, Valide Sultan Gemisi’nde boğaz turu eşliğinde gerçekleşen iftar organizasyonunda bir araya geldi.

    Hizmete sunulduğu günden bu yana İstanbullulara nostalji yaşatan Valide Sultan gemisinde boğaz turu eşliğinde gerçekleştirilen iftarda, Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen’in yakın ilgisiyle karşılaşan çocuklar, birlikte keyifli bir iftar organizasyonunun parçası olmaktan mutluluk duydu. Üsküdar’dan kalkarak çocuklara Boğaz sefası yaşatan Valide Sultan Gemisi, yarattığı nostalji ve sunduğu İstanbul boğaz manzarasıyla da çocukları tarih dolu büyülü bir yolculuğa çıkardı.

    Yetim ve öksüzleri yalnız bırakmadı

    Ramazan ayı süresince öncelikli olarak ihtiyaç sahipleri ve iftar saatlerinde eve yetişemeyen vatandaşlar için sunduğu iftar sofralarıyla tüm İstanbulluları kucaklayan Üsküdar Belediyesi, bu sayede birliktelik ve paylaşma kavramlarının toplumsal önemini hatırlatıyor.Toplumsal sosyal sorumluluk bilincine sahip yaklaşımıyla sunduğu iftar sofralarıyla herkesin taktirini kazanan Üsküdar Belediyesi, dün gerçekleştirdiği anlamlı iftar organizasyonunda 450 yetim ve öksüz çocuğu yalnız bırakmadı.

    Çocuklar için önemli bir platform

    Tüm çocuklarla yakından ilgilenen Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, konuşmasında, onlarla tek tek sohbet etti. Birlik ve beraberliğin en çok hatırlanması gereken bir ay olan Ramazan ayında yetim ve öksüz çocuklarla ayını iftar sofrasını paylaşmaktan ötürü mutluluk duyduğunu belirten Hilmi Türkmen, Üsküdar Belediyesi olarak her sene gerçekleştirilen bu anlamlı iftar ile çocukların kendilerini kimsesiz hissetmemelerini sağlayan çok önemli bir platform oluşturduklarını ifade etti.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.