DOLAR 32,4504
EURO 34,4836
ALTIN 2473,153
BIST 9569,19
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Üsküdar Sancaktepe Metro hattı 4 gün kapalı

    Üsküdar Sancaktepe Metro hattı 4 gün kapalı
    19.09.2018
    A+
    A-

    Türkiye’nin ilk sürücüsüz metrosunun ilk etabı olan Üsküdar-Yamanevler Hattı’nda ikinci etap olan Yamanevler-Çekmeköy/Sancaktepe hatları arasında entegrasyon testleri için seferlere ara veriliyor. Sürücüsüz metronun Üsküdar-Yamanevler bölümü 24 Eylül Pazartesi gününden itibaren yeniden seferlere başlayacak. İkinci etap (Yamanevler-Çekmeköy/Sancaktepe) ekim ayında hizmete girecek.

    Sürücüsüz hizmet veren Üsküdar- Ümraniye-Çekmeköy-Sancaktepe Metro Hattı’nın Yamanevler-Sancaktepe arasındaki ikinci etabının entegrasyonu için yapılan test sürüşleri için 20 Eylül Perşembe ile 23 Eylül Pazar günleri arasında metronun hizmet vermeyeceği duyuruldu.

    Metro seferlerine, “Daha ileriye gitmek için kısa bir ara” sloganı ile test sürüşleri için daha önce de 10 gün ara verilmişti. Yapılan teknik çalışmalar sonucunda test sürüşlerinin ardından birinci etap, 24 Eylül Pazartesi günü tekrar hizmete girecek.

    Hattın Sancaktepe’ye kadar olan ikinci etabı da Uluslararası Güvenlik Sertifikası’nın alınmasının ardından ekim ayının başında hizmete alınacak.

    Sancaktepe‘den Üsküdar’a ulaşım 27 dakika

    Şu anda 9 istasyonda hizmet veren Üsküdar-Yamanevler Metrosu’nun Sancaktepe’ye uzamasıyla, hatta 7 istasyon daha eklenmiş olacak. 16 istasyonda hizmet verecek hat, 20 kilometreye uzayacak.

    Çalışmaların tamamlanmasının ardından, Sancaktepe’den Üsküdar’a ulaşım sadece 27 dakikada sağlanacak.

    Saatte tek yönde 65 bin, günde 700 bin yolcu taşıma kapasitesine sahip olacak metro hattı ile yılda 15 bin 424 araç trafikten çekilecek. Yıllık 77 bin 246 ton karbondioksit emisyonunu azalacak.

    Üsküdar-Ümraniye-Çekmeköy Metro Hattı’nın Yamanevler’e kadar olan ilk etabı, 15 Aralık 2017’de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla hizmete açılmıştı.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.