DOLAR 32,5004
EURO 34,6901
ALTIN 2496,864
BIST 9693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Üsküdar Şemşi Sivasi Mescidi hizmete girdi

    Üsküdar Şemşi Sivasi Mescidi hizmete girdi
    17.02.2018
    A+
    A-

    Anadolu’da yetişen evliyaların büyüklerinden Şemsi Sivasi’nin Mescidi Üsküdar’da ibadete açıldı.

    Milli Eğitim Bakanı Yılmaz: “Camiler hem ibadet, hem kültür hem de eğitim mekânlarıdır. Hayatın da odak noktasıdır. Camiler insana hizmetin hakka hizmet olduğunu öğreten barış ve kardeşliğin milli birlik ve beraberliğin pekiştirildiği yerlerdir.”

    Üsküdar Belediye Başkanı Türkmen: “son yıllarda halkımız, hayırsever vatandaşlarımız ve sivil toplum kuruluşlarımızla birlikte, belediyemiz ve müftülüğümüzle birlikte çok güzel camiler inşa etmeye devam ediyoruz. Şemsi Sivasi camimiz Üsküdar’da şu ana kadar yaptığımız 58. cami oldu”

     Hayırsever Prof. Yahya Fidan’ın katkıları, Üsküdar Belediyesi ve Üsküdar Müftülüğü’nün desteği ile Kısıklı Mahallesi Abdipaşa Sokak’ta inşa edilen Şemsi Sivasi Mescidi ibadete açıldı. Cuma namazı öncesi düzenlenen açılışa Sivaslı Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz,  İstanbul Valisi Vasip Şahin, Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, bazı eski ve yeni milletvekilleri ile çok sayıda Üsküdarlı katıldı.

    “Camiler, İbadet, Kültür, Eğitim Mekânıdır”

    Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz açılışta yaptığı konuşmada camilerin barış ve kardeşliğin milli birlik ve beraberliğin pekiştirildiği yerler olduğunu söyledi:

    “Allahın mescitlerini sadece Allaha ve ahiret gününe inanan ve ancak Allah’tan korkan kimseler imar eder. Yine peygamberimiz bir mescit inşa eden kimseye Allah’ın da O’na cennetten bir köşk hazırlayacağını buyurmuştur. Mescit imar edenlerin dünyası da ahireti de mamur olur. Mescitler yer yeryüzünde Allah’ın evleridir. Dünya hayatının ziyası, ışığı ve nurudur. Camiler bulunduğu bölgeye huzur verir güven verir. Camiler hem ibadet, hem kültür hem de eğitim mekânlarıdır. Hayatın da odak noktasıdır. İslam kültürün de en zahiri göstergesidir. Nerede cami görsek biliriz ki İslam orada yaşanır ve orada müminler vardır. Camiler insana hizmetin hakka hizmet olduğunu öğreten barış ve kardeşliğin milli birlik ve beraberliğin pekiştirildiği yerlerdir. Bunun en güzel örneğini 15 Temmuz’da gördük. Tüm camilerimizden gelen sela sesleri bize aynı hedefe yöneltti. Açılışını yaptığımız mescide adını veren Şemsi Sivasi hazretleri de bu milletin önemli değerlerinden biridir. Şemsi Sivasi hazretleri ilim ve irfan sahibi bir insandı.”    

    “5 Yılda 58 Cami Yaptık”

    Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen ise konuşmasında son beş yılda Üsküdar’a kazandırılan cami sayısının 58’e yükseldiğini ifade etti:

    “Son beş yılda Üsküdar’da 50’nin üzerinde camiyi ya yeniledik ya yeniden yaptık. Bu güzel ve mütevazı camimiz mahallemizde, komşularımızın cami ihtiyaçlarını giderecek estetik ve çok da fonksiyonel şekilde inşa ettiğimiz çok güzel bir eser oldu. Camiinin yapımında büyük katkısı olan Prof. Yahya Fidan hocamıza ve onun komşularına huzurlarınızda teşekkürler ediyorum. Üsküdar’ımız camiler şehri. Özellikle son yıllarda halkımız, hayırsever vatandaşlarımız ve sivil toplum kuruluşlarımızla birlikte, belediyemiz ve müftülüğümüzle birlikte çok güzel camiler inşa etmeye devam ediyoruz. Şemsi Sivasi camimiz Üsküdar’da şu ana kadar yaptığımız 58. cami oldu. “

    Kuran-ı Kerim tilaveti ve okunan duaların ardından Üsküdar Şemsi Sivasi Cami Cuma namazıyla birlikte ibadete açıldı.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.