DOLAR 32,5004
EURO 34,6901
ALTIN 2496,864
BIST 9693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Üsküdar Ümraniye Çekmeköy metrosunun ne zaman başlayacağı belli oldu

    Üsküdar Ümraniye Çekmeköy metrosunun ne zaman başlayacağı belli oldu
    31.10.2017
    A+
    A-

    Basın mensuplarıyla birlikte Üsküdar Meydan Düzenleme Çalışmalarını yerinde inceleyen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Mevlüt Uysal, çalışmanın 6 ay içinde tamamlanacağını, Üsküdar-Ümraniye-Çekmeköy Metrosu’nun Çakmak Durağı’na kadar olan kısmını da 1 ay içinde açılacağını müjdeledi.

     

    İBB’NİN ŞANTİYE SAYISI 1165

    İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, basın mensuplarıyla birlikte Üsküdar’da yapımı devam eden meydan düzenleme inşaatında incelemelerde bulundu. Gezide Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen ile İBB Genel Sekreteri Hayri Baraçlı da yer aldı.İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) olarak şehir genelinde çalışması devam eden 1165 şantiyeleri olduğunu belirterek, “Buna eğer iştirak şirketlerimizin yaptığı işler bir İSKİ’nin bir İGDAŞ’ın vs. yaptığı işler de dahil edilirse daha geniş bir yapı. İlçelerde şantiyelerde neler yapılıyor, birebir yerinde görmek için yaptığımız gezilerde ilçe belediye başkanları, yerel yönetim temsilcileri ve muhtarlarla birlikte değerlendiriyoruz” dedi.

     

    ÜMRANİYE METROSU 1 AY İÇİNDE AÇILIYOR

    Üsküdar meydan düzenleme çalışmasının bir süredir inşaat halinde olduğunu ifade eden Mevlüt Uysal, “Öncesinde Marmaray sonrasında Üsküdar-Ümraniye Metro hattı devamında Üsküdar Meydan Çalışması derken herhalde vatandaşımız 10 senedir burada inşaatla karşı karşıya. Onun eziyetini çekiyor, onun sıkıntısını çekiyor. Ama her sıkıntının karşılığında bir fayda bir rahatlık muhakkak var. Bu çalışmalar varsa önümüzdeki dönemde de bu kadar bir fayda var demektir” diye konuştu.Marmaray’ın uzun zaman önce açıldığını inşaatı devam eden Üsküdar-Ümraniye-Çekmeköy Metrosu’nun da bitmek üzere olduğunu dile getiren Uysal, şöyle konuştu; “Üsküdar-Ümraniye Metromuzu Çakmak Durağı’na kadar tahmin ediyorum önümüzdeki 1 ay içinde açılışını yapmış oluruz. Deneme sürüşleri tamamlandı, sertifikalar alınmak üzere. Arkasından da bu meydanın düzenleme işi tamamlanmış olacak. O zaman Üsküdar Meydanı gerçekten bir meydan olacak. Üsküdarlı vatandaşlarımızın Eminönü’ne geçişi sürecinde vapura binerken bu meydanı kullanıyorlardı. Bu meydanda günlük belki 50-60 bin yoğunluklu bir sirkülasyon vardı ama Marmaray’dan sonra ve Ümraniye Üsküdar Metrosu bittikten sonra bizim hesaplarımıza göre bugün itibariyle günlük 220 bin kapasiteli bir yoğunluk oluşacak. Bu tabi başlangıç devamında belki 300-350 bine çıkacak bir yoğunluk. Bu sebepten yapılan meydan düzenlemesi önemli.”

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.