DOLAR 32,3424
EURO 35,112
ALTIN 2310,212
BIST 9079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Vaillant ısı pompası çalıştayında deneyimlerini paylaştı

    Vaillant ısı pompası çalıştayında deneyimlerini paylaştı

    Isıtma-soğutma ve havalandırma sektörünün öncü kuruluşu Vaillant’ın da sponsor olduğu, Yenilenebilir Enerji Kaynakları Genel Müdürlüğü tarafından Ankara’da düzenlenen “Isı pompası Teknolojileri ve Kullanım Alanları Çalıştayı”nda ülke genelinde enerji verimliliği konularına ısı pompasını da dahil ederek ulusal eylem planları oluşturulması için çalışmalar başlatıldı. Çalıştayda Vaillant Group Türkiye Ürün Yönetimi Müdürü Ahmet Bozgeyik, Vaillant’ın ısı pompaları ve yenilenebilir enerji kaynaklarına verdiği önemi anlattı ve ısı pompası teknolojileri ve ilgili standartlar konusunda bilgiler paylaştı.

    Yenilenebilir Enerji Kaynakları Genel Müdürlüğü tarafından, Türkiye’de enerji verimliliği alanında yapılan çalışmalara ısı pompasının da dahil edilmesi ve bu konuda eylem planlarının oluşturulması amacıyla, Ankara’da “Isı pompası Teknolojileri ve Kullanım Alanları Çalıştayı” düzenlendi. Yenilenebilir enerji alanında yenilikçi çözümler sunan Vaillant’ın da sponsor olduğu çalıştayda, ısı pompası konusunda farkındalık yaratmak, ulusal eylem planları oluşturmak ve ülke stratejilerinin oluşturulması başlıkları sektör temsilcileri tarafından görüşüldü.

    Vaillant Group Türkiye Ürün Yönetimi Müdürü Ahmet Bozgeyik, çalıştayda “Isı pompası teknolojileri, standartları, verimlilikleri, seçimi, melez sistemler, mevcut ısıtma soğutma sistemleri ile karşılaştırmalar” konusunda bir sunum yaptı. Vaillant’ın ısı pompaları ve yenilenebilir enerji kaynaklarına verdiği önemi her geçen gün artırdığını belirten Bozgeyik, sözlerini şöyle sürdürdü: “Yenilenebilir enerji kullanan ürünlerin sayısı hem verimli ve ekonomik kullanım hem de çevreci olmasından dolayı artmaktadır. Isı pompaları da bu amaç için kullanılabilecek günümüz teknolojisinde önemli yer tutan ürünlerden birisidir. Diğer sistemlere kıyasla verimleri yüksek, aynı zamanda konforu artıran bir sistem çözümü sağlayan ısı pompası sistemleri gelecek yıllarda daha çok karşılaşacağımız sistem çözümleri arasında önemli ürün gruplarındandır. Vaillant olarak bu konuyu yakın takip ediyoruz, gelecekte bu tip ürünlerde farklı esnek çözümler sağlayan bir marka olarak yerimizi aldık ”

    Gün geçtikçe tükenen ve doğaya olan kalıcı etkileri tartışılan fosil yakıtlar yerine sadece elektriğe ve doğada var olan enerjiye ihtiyaç duyan ısı pompaları yenilenebilir enerji kaynaklarından yararlanarak mekanın ısıtma, soğutma ve sıcak su çözümlerinde düşük enerji sarfiyatı ve maksimum verim sağlıyor. Vaillant Türkiye daha yaşanabilir bir ülke hedefiyle çevre dostu ürünleri tüketicileriyle buluşturuyor.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.