DOLAR 32,5837
EURO 34,8076
ALTIN 2412,215
BIST 9645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Vaillant-Üniversite işbirliği ile mühendis adayları sektörü öğrendi

    Vaillant-Üniversite işbirliği ile mühendis adayları sektörü öğrendi

    Türkiye İMSAD’ın katkılarıyla Özyeğin Üniversitesi’nde düzenlenen organizasyonda, Vaillant Group Türkiye Teknik Eğitim Müdürü Hakan Akay’ın 34 mühendislik öğrencisine verdiği “Sürdürülebilir Enerji, Malzeme ve Sistemler” dersinde; sektördeki yenilikler, Türkiye ve dünyadaki uygulamalarla ilgili güncel bilgiler konu edildi.

    Sektörünün öncü ve yenilikçi uygulamalarını hayata geçiren Vaillant, sektördeki 143 yıllık tecrübesini üniversiteli gençlerle paylaştı. Türkiye İMSAD-İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği ve Özyeğin Üniversitesi tarafından üniversite-sanayi işbirliği çerçevesinde düzenlenen organizasyonda, Vaillant Group Türkiye Teknik Eğitim Müdürü Hakan Akay Mühendislik Fakültesi öğrencilerine Sürdürülebilir Enerji, Malzeme ve Sistemler dersi verdi. Akay öğrencilere sektördeki yenilikler, Türkiye ve dünyadaki uygulamalarla ilgili güncel bilgileri içeren bir sunum yaptı.

    34 öğrencinin katıldığı organizasyonda; dünyada iklim değişikliği ve küresel ısınmanın sürdürülebilir yaşama olumsuz etkileri, sera gazlarının azaltılması için dünyada alınan önlemler, Kyoto protokolü, hedefleri ve Avrupa ülkelerinin Kyoto protokolü çerçevesinde yürürlüğe aldığı ErP regülasyonlarının çerçevesi ile Türkiye’de ErP regülasyonlarının uygulamaya geçişiyle ısıtma-soğutma sistemlerinde oluşacak değişiklikler hakkında bilgi verildi. Isıtma tekniği, ısıtma ana ürünleri ve yardımcı ürünlerin fonksiyonları, avantajları ve dezavantajları hakkında da öğrencilere bilgilendirme yapıldı.

    Her dönem açılması planlanan ve 15 hafta sürecek ders programında Türkiye İMSAD’a üye Türkiye’nin seçkin İnşaat malzemesi üreticileri de öğrencilere bilgi aktarımı sağlayacak.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.