DOLAR 32,5764
EURO 34,7906
ALTIN 2501,145
BIST 9693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Vaillant,Türk-Alman Enerji Forumu’nda deneyimlerini paylaştı

    Vaillant,Türk-Alman Enerji Forumu’nda  deneyimlerini paylaştı

    Isıtma sektörünün öncü kuruluşu Vaillant, Türk-Alman Enerji Forumu’nda HVAC sistemlerinde önemi her geçen gün artan yenilenebilir enerjiye dikkat çekti. Vaillant Group Türkiye Ürün Yönetimi Müdürü Ahmet Bozgeyik forumda yaptığı sunumda yenilenebilir termal teknolojilerin konvansiyonel enerji kullanımını azaltmak için güvenli, temiz ve maliyet-etkin çözümler sunduğunu belirterek “Vaillant’ın ısı pompaları ve yenilenebilir enerji kaynaklarına  verdiği önem her geçen gün artıyor” dedi.

     Ankara’da gerçekleştirilen Türk-Alman Enerji Forumu’nda yenilenebilir enerjilerin HVAC (Isıtma, havalandırma ve iklimlendirme) sistemlerinde kullanılması ile ilgili konularda görüş paylaşılması, engellerin ortaya koyulması ve fırsatların değerlendirilmesi konulu çalışma grubu oluşturuldu. Forum’un Enerji Altyapısı ve Sektör  başlıklı Çalışma Grubu’nda söz alan Vaillant Group Türkiye Ürün Yönetimi Müdürü Ahmet Bozgeyik, ısıtma ve soğutmada yenilenebilir enerji kullanımındaki fırsatlar ve engeller üzerine bir sunum yaptı. Yenilenebilir enerjinin rüzgar, güneş, su gibi enerji kaynaklarından sağlandığını vurgulayan Bozgeyik, fosil kullanımının azaltılmasının, çevreyi korumanın ve  ekonomik olarak kalkınmanın önemine dikkat çekti. Yenilenebilir termal teknolojilerin konvansiyonel enerji kullanımını azaltmak için güvenli, temiz ve maliyet-etkin çözümler sunduğunu belirten Bozgeyik, bu teknolojilerin solar termal, biomass ve jeotermal sistemler ile ısı pompalarında kullanıldığını belirtti.

     Yenilenebilir enerji sistemlerinin önemi artıyor

    Ahmet Bozgeyik sunumunda ayrıca yenilenebilir enerjilerin HVAC sistemlerinde kullanılan ve en çok karşılaşılan uygulamaları olan ısı pompası ve solar sıcak su sistemlerinin çeşitleri, özellikleri ve bu ürünlerin birlikte kullanılmasıyla oluşturulan melez sistemlerle ilgili bilgi verdi. Vaillant’ın ısı pompaları ve yenilenebilir enerji kaynaklarına  verdiği önemin her geçen gün arttığını belirten Bozgeyik sözlerini şöyle sürdürdü: “Yenilenebilir enerji sistemleri her geçen gün HVAC sistemlerinde daha fazla önem kazanıyor. Bu sistemlerin yaygınlaşması için hem üretici hem de kullanıcı özelinde uygulanacak teşvik sistemleri önem arz ediyor. Uzun vadede yenilenebilir enerji ürünleri ile ilgili ülke stratejimizin belirlenmesi üreticileri bu alana sevk edecek, rekabetçi maliyetlerde yenilenebilir enerji ürünlerinin üretilmesi ve son kullanıcı bazında işletme maliyetlerinin de azaltılması doğa dostu temiz enerjinin yaygınlaşmasını sağlayacaktır” dedi.

     

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.