DOLAR 32,5004
EURO 34,6901
ALTIN 2496,864
BIST 9693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Valmet HS ile endüstriyel atıksu arıtmada kesin ölçüm çözümleri sunuyor

    Valmet HS ile endüstriyel atıksu arıtmada kesin ölçüm çözümleri sunuyor
    20.06.2018
    A+
    A-

    Yeni Valmet Yüksek Katı Madde Ölçüm Cihazı (Valmet High Solids Measurement) Valmet HS, mikrodalga teknolojisine dayalı çalışma prensibi ve patentli sensör teknolojisi ile endüstriyel atık su arıtma, selüloz ve kağıt üretimi başta olmak üzere farklı endüstriyel proseslerde istikrarlı ve doğru ölçüm sağlıyor.

    Valmet, yeni yüksek katı madde ölçüm cihazı Valmet HS’yi tanıttı. Endüstriyel atıksu arıtma, selüloz ve kağıt üretimi başta olmak üzere farklı endüstriyel proseslerde istikrarlı ve doğru ölçüm sağlayan Valmet HS, katı maddelerin yüzde 30’dan fazlasında, yüzde 1-70 nem aralığında nem ölçümü yapabiliyor.

    Aslen belediye atık su tesisleri için tasarlanan Valmet HS, mikrodalga teknolojisine dayanıyor. Patentli sensör yapısı ile dikkat çeken Valmet HS, prosesteki çökme veya iniş borusu kısmından düzenli olarak aldığı numuneyi, katı madde içeriği ölçüldükten sonra tekrar işleme geri döndürüyor.

    Valmet Otomasyon Bölümü Ürün Müdürü Jarmo Havana, “Özellikle yüksek katı maddenin doğru ölçümünün; gelişmiş yüksek kesafet kontrolü, maliyet tasarrufu ve artan kalite gibi birçok fayda sağladığı selüloz ve kağıt endüstrisinde, bu çözüm için büyük potansiyel görüyoruz.” diyor.

    Maliyet ve yakıt tasarrufu, sürdürülebilirliği artırıyor

    Yeni ölçüm sistemi Valmet HS, kullanıcılara çok sayıda avantaj sağlıyor. Atık su uygulamalarındaki çamurun nakliye maliyetlerini en aza indirmeye yardımcı olan sistem, çamurun beslediği kazanlarda ek yakıt kullanımını azaltarak endüstriyel proseslerin sürdürülebilirliğini de artırıyor. Buna ek olarak Valmet HS, toplam katı madde seviyesinin optimize edilmesini ve gerçek zamanlı olarak susuzlaştırma veya kurutma işlemlerinin performansını izlemeyi mümkün kılıyor.

    Halihazırda yüksek kesafetli bir pres valsinden sonra kullanılan Valmet HS, kağıt makinesine arıtmada hatasız hamur kesafet kontrolü sağlayarak kağıt makinasına girecek kağıt hamurunu daha kararlı kılıyor. Proses için sağladığı diğer avantajlar arasında; daha düşük pres enerji tüketimi, elyaf kırılmasında azalma ve işlem ekipmanının hasar görmesine neden olan çok yüksek kesafetin önlenmesi sayılabilir.

    Valmet HS’nin kanıtlanmış diğer uygulamaları arasında; kağıt hamuru ve kağıt susuzlaştırma işlemi sonrası çamur katılarının ölçümü, ağaç işleme endüstrisinde peletlemeden önce talaş nemi ölçümü ve yakma işlemi öncesi çamur neminin izlenmesi bulunuyor.

    Havana sözlerine şunu da ekliyor: “Çözüm o kadar başarılı oldu ki, daima yeni uygulamalar ortaya çıkıyor. Çeşitli endüstrilerde devam eden geliştirme çalışmaları arasında örneğin ısıl kurutma işlemlerinin kontrolü ile nişasta, şeker ve alçıtaşı nemi ölçümü de bulunuyor.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.