DOLAR 32,5513
EURO 34,7778
ALTIN 2492,395
BIST 9524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Vampirin Öpücüğü, Aşığın Kanı ikinci baskısını yaptı

    Vampirin Öpücüğü, Aşığın Kanı ikinci baskısını yaptı
    18.01.2018
    A+
    A-

     

    Koç Üniversitesi Yayınları’nın (KÜY) Edebiyat Eleştirisi kategorisinde yayımladığı Vampirin Öpücüğü, Âşığın Kanı: Türkiye’de 1980 Sonrası Popüler Roman güncellenmiş ikinci baskısıyla raflardaki yerini aldı. Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Edebiyat Bölümü’nden Yrd. Doç. Veli Uğur tarafından yazılan kitap, popüler romanı bir araştırma alanı olarak kültürel çalışmalardan siyaset bilimine farklı disiplinler içinde değerlendirebilecek araştırmacılar için faydalı bir kaynak niteliği taşıyor.

    Koç Üniversitesi Yayınları (KÜY), Vampirin Öpücüğü, Âşığın Kanı: Türkiye’de 1980 Sonrası Popüler Roman adlı kitabı, Edebiyat Eleştirisi kategorisinde yayımladı. Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Edebiyat Bölümü’nden Yrd. Doç. Veli Uğur’un yazdığı kitap, ikinci baskı için güncellendi.

    Belirli formüllere, basmakalıp kahramanlara ve olaylara dayanan seri üretim popüler romanlar, yaygın olarak tüketilmelerine rağmen edebiyat kanonu dışında görülürler. Popüler romana yönelik akademik ilgi de sınırlıdır. Bu noktadan yola çıkan Veli Uğur, Vampirin Öpücüğü, Âşığın Kanı’nda, yerli popüler romanlar üzerine genel bir tasnif çalışması yapıyor.

    Popüler romanın tüm türlerinde bir ilerleme kaydedilen 1980 sonrasına odaklanan Uğur, tasnifini aşk romanları, hidayet romanları, bilimkurgu romanları, polisiyeler, casus romanları, fantastik romanlar, korku romanları, siyasal kurgular ve tarihi romanlar altında yapıyor. Her türü ve türün alt kategorilerini temsilen incelediği eserlerle popüler romanların özelliklerini belirliyor.

    Künye Bilgisi:

    Vampirin Öpücüğü, Âşığın Kanı: Türkiye’de 1980 Sonrası Popüler Roman

    Yazar: Veli Uğur

    Fiyat (KDV Dâhil): 36 TL

    ISBN: 978-605-2116-20-3

    Barkod: 9786052116203

    Ürün Sırası: 28

    Ana Kategori: Edebiyat Eleştirisi

    Ebat: 13,5 x 20 cm

    Sayfa Sayısı: 342

    Kapak Türü: Karton Kapak

    Koç Üniversitesi Yayınları Sertifika no: 18318

    Koç Üniversitesi, Rumelifeneri Yolu 34450 Sarıyer-İstanbul +902123381000

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.