DOLAR 32,3408
EURO 35,0898
ALTIN 2239,983
BIST 8792,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Varyap 3 yıl içerisinde 2 milyar TL’lik projeye imza atacak

    Varyap 3 yıl içerisinde 2 milyar TL’lik projeye imza atacak

    Gayrimenkul sektörünün önde gelen temsilcilerinden Varyap, Bodrum Yalıkavak’ta hayata geçirdiği Varyap Yalıkavak Residences, Hotel & Beach projesinin otel bölümü için dünyanın prestijli otel zincirlerinden Hyatt Centric ile anlaşmaya vardı.

    Varyap Yönetim Kurulu Başkan Vekili ve CEO’su Erdinç Varlıbaş ile Hyatt International EAME Bölgesi İş Geliştirme ve Gayrimenkulden Sorumlu Başkan Yardımcısı Peter Penev, Access Otelcilik ve Turizm Yatırım Danışmanlığı Başkanı Haluk Özdoğan’ın katılımıyla 25 Ağustos 2017, Cuma günü İstanbul Levent’teki Hyatt Centric Hotel’de imza töreni düzenlendi.

    Varyap Yalıkavak 120 milyon Euro değerinde bir proje…

    İmza töreninde görüşlerini dile getiren Varyap Yönetim Kurulu Başkan Vekili Erdinç Varlıbaş, Varyap olarak Türkiye’de birçok öncü projeyi gerçekleştirmenin gururu ile bugün karşınızdayız. Gayrimenkul sektörünün önemli alanlarından bir tanesi olan ve turizmdeki bu ilk yatırım projemizi tanıtmanın heyecanını yaşıyoruz. Varyap Yalıkavak projemiz bundan 25 yıl evvel Süleyman Bey’in yapmış olduğu bir yatırımın bir sonucu ortaya çıktı. Bugün Yalıkavak, Bodrum bölgesinin en değerli noktası konumunda. İçerisinde barındırmış olduğu Avrupa’nın en büyük 2. Marinası ile o bölgeyi uluslararası bir destinasyon haline taşıdı. Bu tarz girişimler Bodrum’un bilinirliğini artırmaktadır. 77 oda olacak şekilde planlanan otelin, kendine ait bir de plajı olacak. Her odasında sonsuz deniz manzarası sunacak otelde, 1+1 ve 4+1 olmak kaydıyla 62 özel rezidans yer alacak. 2016 Ekim ayı ile başlayan inşaat çalışmasının bugünlerde %40’ı tamamlandı. Hedefimiz 2019 yazı ile otel ve plajı ile aynı anda hizmete almak. 62 adet rezidansın 14 adetlik kısmı satıldı. Kalan kısımlar için satışlar devam ediyor. Satış fiyatlarını iki yıl içinde iki katına çıkaracağız. Bu projede de müşterilerimize şimdiden önemli yatırım fırsatı sunuyoruz. Projelerimizi yaparken, tasarıma, yaşam tarzı kavramına çok önem verdik. Bu zamana kadar Varyap olarak gerçekleştirdiğimiz projeler çok hızlı bir şekilde satıldı, beğenildi ve sonrasında övgüyle bahsedildi. Bu bakış açısını devam ettirerek Bodrum’da planladığımız başka projemiz de var. Yalıkavak projemiz toplamda 120 milyon Euro ’ya mal oldu. Bodrum’da planladığımız diğer projelerin büyüklükleri de yine Varyap Yalıkavak ile aynı seviyelerde olacak.

    Türkiye’ye 2 milyar TL yurtdışına da 250 milyon Euro yatırım yapacağız

    Erdinç Varlıbaş, biz Türkiye’nin geleceğine, potansiyeline çok inanıyoruz. İlerlememiz yavaşlamış olsa da Türkiye değerinden bir şey kaybetmedi. Deniz aynı deniz, insan aynı insan, ağaç aynı ağaç. Piyasada turist artışları geçen senelere göre daha fazla. Kısa dönem içerisinde gelmeyen turist tekrardan gelmeye başladı. Biz yatırım yapmaktan yana rahatız ve bunları sürdürmeyi amaçlıyoruz. İstanbul, İzmir ve Bodrum’da konut faaliyetlerini sürdürmeye devam edeceğiz. Şu an İstanbul’da yaptığımız yatırımların inşaatları bitmiş durumda. İstanbul, İzmir ve Bodrum’da yatırımlarımızı sürdüreceğiz. Kurtköy’de 750, İzmir’de 350 konutluk projelerimiz olacak. Bodrum’da iki tane konut projesi daha yapacağız ve son olarak Atina’da 200 konutluk bir başka projenin de hazırlıklarını yürütüyoruz. Önümüzdeki 3 yıl içerisinde Kurtköy, İzmir ve Bodrum projelerinin de devreye alınmasıyla yurtiçi toplam yatırım tutarımız 2 milyar TL’yi, yurtdışı yatırım tutarımız ise 250 milyon Euro’yu bulacak” dedi.

    Atina’da 170 odalı otel…

    Eylül dönemi itibariyle başka girişimlerinin de olacağının altını çizen Varlıbaş, Atina’da başka 7 büyük uluslararası şirketin katıldığı önemli bir ihaleyi yakın dönemde kazandık. Parlamento binasının bulunduğu Syntagma Meydanı’nda yine Hyatt grubu ile toplamda 170 oda kapasiteli bir otel projesi geliştirmeyi arzu ediyoruz. Türkiye için önemli bir gurur kaynağı olacağını umuyoruz.

    Türkiye’de otel projelerimize devam edip Varyap ile de yurtdışında da proje yapacağız

    Hyatt International EAME Bölgesi İş Geliştirme ve Gayrimenkulden Sorumlu Başkan Yardımcısı Peter Penev, Varyap markası ile iş birliği içerisinde olmaktan dolayı çok mutlu olduklarını belirtti. Penev: Bu proje bizim Türkiye genelinde gerçekleştirdiğimiz 5. Otel çalışmamız olacak. Ayrıca Hyatt Centric bizim için bir diğer önemli marka konumunda bulunuyor. Yapmış olduğumuz çalışmaları 2019 yılı itibariyle iki katına çıkarmayı hedefleyerek, high level dediğimiz premium klasmanındaki müşterimize hizmet vermeyi arzuluyoruz ve bunu bir yaşam markası ile gerçekleştirmek istiyoruz. Bu nedenle Bodrum’daki projemiz ile birlikte markamızın hedefleri doğrultusunda doğru şekilde ilerlediğini düşünüyoruz. Gerçekleştireceğimiz Yalıkavak projesi, Bodrum’un kalbinde yer alacak bir proje. Otelde konaklayan kişilere güzel bir deneyim yaşatmayı hedefleyen bir anlayışımız var. Aynı zaman biz Türkiye’de projelerimize devam edeceğiz.  Özellikle franchase yönetimi konusunda seçici davranmayı sürdüreceğiz. Varyap markası ile birlikte Türkiye sınırları dışına çıkmayı da hedefliyoruz.” dedi.

    Toplantıda söz alan Access Otelcilik ve Turizm Yatırım Danışmanlığı Başkanı Haluk Özdoğan ise her iki grup açısından da vizyoner bir proje oldu görüşünde olduğunu belirtti. Umuyorum ki uluslararası markaların isim hakkı vererek yer aldığı çalışmalar arasında büyüme politikaları kapsamında bizler de başarılı oluruz. Şu an da bunun bazı örnekler mevcut. Umarım bizim projemizle beraber bu çalışmaların da arkası gelir. Önümüzdeki dönemlerde bu çalışmalarımızı arttırmak istiyoruz.

     

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.