DOLAR 32,5004
EURO 34,7694
ALTIN 2488,355
BIST 9524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Vatandaş devletle alışverişi seviyor

    Vatandaş devletle alışverişi seviyor
    11.05.2018
    A+
    A-

    Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na ait taşınmazlara vatandaşlar yoğun ilgi gösteriyor

    Mülkiyeti Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na ait taşınmazların pazarlamasını gerçekleştiren TURYAP, Bursa Osmangazi Soğanlı Kentsel dönüşüm alanındaki 350 konut ile 38 cadde üstü işyerleri için kurduğu satış ofisine 5 günde 200’ün üzerinde talep geldi; 60 sözleşme imzalandı. Pazarlama kapsamında ise 4.000’e yakın alıcı adayı çağrı merkezi kanalı ile bilgilendirildi.

    Bursa Osmangazi Soğanlı Mahallesi kentsel dönüşüm kapsamında, 35 hektarlık alanda 2.000 konut ile 180 ticari ünite 20 ayda hayata geçirildi. Bakanlık, Osmangazi Belediyesi, Bursa’nın 3 büyük inşaat şirketi ve vatandaşların desteği ile Bursa’nın merkezi Osmangazi’de yepyeni ve planlı bir yaşam alanı oluşmuş. Peyzaj alanları, kapalı otopark, çocuk parkları, açık-kapalı yüzme havuzları, okul ve geniş cadde ve sokakları ile şehir yaşamını destekleyen ögeler projeye olan ilgiyi artırıyor.

    Bakanlığın mülkiyetinde bulunan taşınmazların satışında çeşitli avantajlar bulunuyor. Tapu alım satım harç muafiyeti, KDV ve 5 yıllık emlak vergisi muafiyeti ve taksitli ödeme seçenekleri sunulan avantajlar arasında. Proje alanında iyi kalitede inşaa edilmiş 2+1, 3+1, 4+1 daireler bulunuyor. 250.000 TL’ye ara katta 110 m2 daireler var. Fiyatlar oldukça cazip. Ayrıca, konutlar oturuma hazır, işyerleri de kullanıma hazır durumda. Ödemesini peşin yapanlara ise tapular hemen devrediliyor.

    Turyap Genel Müdür Yardımcısı Deniz Çağlar, daha önce de kamuya ait gayrimenkullerin satışını gerçekleştirdiklerini ifade ederek, vatandaşın devletle alış veriş yapmayı sevdiğini belirtti. Çağlar, kamunun sunduğu bazı imkanlar var. Biz bu imkanları alıcı adaylarına anlatıyoruz. Geçtiğimiz yıl kamunun çeşitli birimlerinin 2 milyarlık satışını gerçekleştirdik. Piyasa koşulları ne olursa olsun vatandaş devletle alış verişi daha güvenli daha garantili gördüğünü yaptığımız satışlarda hep gördük. Bursa Soğanlı kentsel dönüşüm projesi planlı yapılaşmaya örnek nitelikli bir proje olmuş. Projede emeği geçenleri tebrik etmemiz gerekir. Bu ve benzer projeleri diğer şehirlerimizde görüyoruz. Bu tecrübelerimizi satışını gerçekleştirdiğimiz diğer proje alıcılarıyla paylaşıyoruz. Şu ana kadar satışını gerçekleştirdiğimiz tüm gayrimenkuller alıcıların yüzünü güldürdü. Zaman zaman bu dönüşleri alıyoruz, sonrasında ise alıcılar Turyap ailesinin birer fertleri haline dönüşüyor. Bursa satışlarını 1 ay gibi kısa sürede tamamlamayı hedefliyoruz, dedi.

     

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.